Provencekylling

Provencekylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Provencekylling, billede 4 Provencekylling, billede 1 Provencekylling, billede 2 Provencekylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
2 spsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Pynt:
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
Opskrift:
Gnid kyllingefileterne med Herbes de Provence. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl grønsagerne. Skær squashen i tern. Halver peberfrugterne, fjern kernerne samt den hvide membran og stilkfæstnet og skær peberfrugterne i strimler.

Opvarm 2 spsk. olie på en stor stegepande. Læg kyllingefileterne i og steg dem ca. 8 minutter. Vend dem og forsæt stegningen i yderlig 5 minutter, eller indtil de er gennemstegte. Tag dem af panden og hold dem varme.

Hæld resten af olien på stegepanden. Kom løg, hvidløg, squash og peberfrugt i. Svits under omrøring i 10 minutter, eller indtil grønsagerne er bløde. Hæld de flåede tomater i og krydr med sal og peber.

Læg låget på og lad det småkoge 10 minutter. Rør hakket persille i og læg kyllingefileterne ovenpå. Læg låget på og lad det småkoge yderligere 5 minutter.

Pynt eventuelt med basilikum og server retten.

Forslag til tilbehør er løse ris.





karakterer:
Opskriften er vist 33906 gange,
og udskrevet 3599 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6600 (1571 kcal)
KJ pr. Pers. 1650 (392 kcal)
Vægt ialt 1953 gram
Vægt pr. Pers. 488 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 337 KJ (80 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-26 09:49:36
Rigtig dejlig ret. Bruger også alle grøntsagerne som vegetarret med spaghetti