Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Marinade:
Smør varmes i en gryde, indtil det bruser op, tilsæt karry og kog nogle få sekunder. Bland rom og rå rørsukker sammen i en skål og hæld det i gryden. Sæt ild til væsken og flamber. Tag gryden af varmen. Skræl ananasen med en kniv og blend den i en foodprocessor eller blender (spæd eventuelt med lidt vand). Tilsæt 2 dl frisk ananasjuice og kom resten af ingredienserne i gryden. Rør godt rundt og stil marinaden til afkøling. Bind kyllingen op og kom den i et fad. Hæld den afkølede marinade over. Bag den i 15 minutter i en 250 grader varm ovn. Skru temperaturen ned til 200 grader. Overhæld kyllingen med marinaden igen og steg den i yderligere 45 - 50 minutter. Sluk for ovnen og åbn ovndøren. Lad kyllingen trække - i ovnen - i 15 minutter, alt imens kødsaften fordeler sig. Server kyllingen med kogte ris og en grøn salat til. Tips: Holder man af rom, kan mængden sagtens øges. Som alternativ, og hvis tiden er knap, skæres kyllingen ud i stykker og steges i marinaden på under en halv time. |
|
Opskriften er vist 12167 gange,
og udskrevet 242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Rumlepotte - 2015-05-07 12:26:15 Rigtig god opskrift 👍🏻 Jeg havde ikke en hel kylling men brugte kyllingefilleter i stedet for og tilpassede så bare stegetiden til dem. Derudover tilføjede også blendede gullerødder til opskriften og jeg tilsatte lidt madlavningsfløde til saucen. Vores unger var helt vilde med den. Det er helt sikkert en vi skal prøve igen 👍🏻 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne