Orientalsk krydderkylling

Orientalsk krydderkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Asien

AsienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1 frisk kylling ca. 1.2 kg
2 mellemstore løg
1-2 fedhvidløg
1 syrligt æble
1 lille porre
30 g.hakkede mandler (kan udelades)
3 spsk.margarine
1 spsk.karry
0.5 tsk.ingefær
1 tsk.paprika
1 knsp.cayenne
4 dl.hønsebouillon
3 spsk.soya
1 spsk.rødvinseddike
 evt.lidt kokosmel eller kokosmælk efter smag
 
Opskrift:
Parter kyllingen i portionsstykker. Hak løgene, skær æblet i terninger og skær porren i strimler.

Svits løg og porre i halvdelen af fedtstoffet, tilsæt æble og krydderier og spæd med bouillon, soya og vineddike. Lad det simre i ca. 3 min.

Brun imens kyllingestykkerne i resten af fedtstoffet. Tilsæt mandler og hæld sovsen over.

Lad det simre under låg i ca. 20 min. Se om kyllingen er færdig ved at stikke en nål ind til benet i låret. Er saften klar, er kyllingen stegt

Kom retten op i et varmt serveringsfad eller servér den direkte fra gryden.

Serveringsforslag:
Serveres med løse ris samt tilbehør som stegte æblebåde og bananskiver, kokosmel, ristede mandelflager, mango chutney og orientalske krydderier, f.eks. sambal oelek,

Drikkevarer:
Øl eller mineralvand.





karakterer:
Opskriften er vist 14624 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu