Mexicansk kylling

Mexicansk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
6 skiver bacon
3 spsk.majsolie
1 kylling
2 løg
2 fedhvidløg
2 dl.ris
1 ds.tomater
2 friske chilier
0.5 tsk.spidskommen
3 dl.hønsebouillon
3 dl.ærter
 stærk chilisauce
 
Opskrift:
Skær baconskiverne i mindre stykker og rist dem sprøde i en gryde tag dem op, hæld olie i gryden.

Parter kyllingen i 8 stykker. Tør kyllingestykkerne godt med køkkenrulle og steg dem på alle sider i fedtstoffet i 15 min.

Imens kyllingen steger : Hak løg og tomater, gem saften, snit hvidløgene fint og rens chilierne og skær dem i smalle strimler.

Tag kyllingestykkerne op og svits løg, hvidløg og ris nogle minutter, rør ofte. Hæld tomater i sammen med chilier og spidskommen. Læg kyllingestykkerne og baconstrimlerne tilbage i gryden.

Hæld bouillon på, dæmp varmen, læg låg på og lad retten snurre i 1/2 time. Rør af og til rundt, tilsæt lidt tomatsaft hvis retten ser for tør ud, kog uden låg de sidste 10 minutter hvis der er for meget væde.

Rør ærterne i, smag til med stærk chilisauce og varm det hele godt igennem.





karakterer:
Opskriften er vist 32802 gange,
og udskrevet 763 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-14 20:18:47
Skal risene koges før de kommes i gryden?

  -   2010-05-06 19:49:27
retten kan sagtens "tåle" at man kommer en dl mere ris i.