Kylling med karry og kokos
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Vietnam Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Gnid kyllingestykkerne med en blanding af salt, peber, sukker og karry og lad dem trække i mindst 1 time. Varm olien op på en stor pande og steg kartoffelternene i 3 - 4 minutter, til de er brune - de behøver ikke at blive gennemstegt på dette trin. Tag kartoffelternene op i en skål og stil dem til side.
Lynsteg hvidløg, citrongræs og løg i samme olie i ca. 1/2 minut. Kom kyllingestykkerne i og lynsteg i yderlig 2 - 3 minutter. Tilsæt stærk vietnamesisk sauce, suppe, kokosmælk og laurbærblade. Bring saucen i kog og kom så de forstegte kartoffeltern i sammen med gulerodsskiver og fiskesauce. Bland det hele grundigt, læg låg på og lad retten simre i 15 - 20 minutter, eller til kyllingestykkerne er helt møre. Rør rundt af og til, så der ikke er noget, der sætter sig fast på bunden af panden. |
|
Opskriften er vist 33769 gange,
og udskrevet 673 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2012-11-02 18:09:44 Stærk vietnamesisk sauce ligger åbenbart ikke mere på nettet.Jeg har gemt opskriften fra for 8 år siden, og laver den forholdsvis ofte, da det er en af familiens favoritter. Saucen har en fantastisk raffineret smag. Til 3½ dl sauce bruges 1 fed hakket hvidløg 2 små, røde eller grønne chilier, befriet for kerner, og fint hakket 1 tsk. finthakket frisk ingefær 1 spsk. chilisauce 2 stilke citrongræs, afskallet og hakkede 2 spsk. olie 2 spsk. soyasauce 1 spsk. fiskesauce 2 spsk. sukker 2 spsk. lime 4 - 6 spsk. hønsesuppe / bouillon (eller vand) 2 spsk. hakkede, friske korianderblade 1 spsk. maizenamel 1. Stød hvidløg, chilier, ingefær, chilisauce og citrongræs til pasta i et morter end blend det. Varm olien i en gryde og lynsteg pastaen ved ikek for stærk varme sammen med soya og fiske sauce, sukker, limesaft og suppe. Bring sauces i kog. 2. Rør den hakkede korieander i. Rør maizenamelet ud i 2 spsk. vand og jævn sauces med blandingen, mens der røres godt rundt. Tag saucen af varmen og den er klar til brug. Kan evt. laves i god tid og fryses inden. Bruges til kylling med karry og kokos. Kan også spises varm som den er. anonym - 2011-02-23 09:46:30 Hvad er stærkt vietnamesisk sauce??? ?? - 2010-05-10 14:29:24 Det vil jeg også meget gerne vide!!! Nina - 2009-03-11 16:15:05 hvorfor er der ikke en forklaring på, hvad 'stærk vietnamesisk sauce' er??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne