Kylling med grønsager i lergryde (Umani)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Japan Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kyllingen, dup den tør, og flå skindet af. Gør kødet fri af benene, og skær det i 4 cm. store stykker.
Hæld 1 1/2 liter vand i en stor gryde, og rør sukker, sake og sojasauce i. Lad blandingen koge op, og læg kyllingekødet deri. Skru ned for varmen, og kog kødet ca. 1/2 time under låg. Snit kinakålen i 5 cm store stykker. Skræl gulerødderne, og snit dem i 1 cm tykke skiver. Foretag nogle snit i champignonshovederne. Snit tofu i 2 cm store tern, og lad disse dryppe af på køkkenpapir. Læg nudlerne i kogende vand, og lad dem koge ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Halver dem eventuelt med en køkkenkniv. Snit porrerne i 1 cm tykke, skrå ringe. Anret alle grønsagerne og nudlerne på et fad. Rør citronsaft, sojasauce og 3 spsk. vand sammen til sauce, og fordel den i 4 små skåle. Læg reven kinaradise og fintsnittet forårsløg i en skål, og drys med cayennepeber. Skær limefrugten i kvarte, og anbring dem i en lille skål. Kom Kyllingekødet og kogevæsken i en lergryde, og stil den på bordet over en brænder. Tænd for brænderen og bring suppen i kog, og kog grønsagerne og tofuen portionsvis i suppen. Tag portionerne op med pinde, og krydr efter behag med sauce og citronsaft. Spis det sammen med kyllingekødet, kinaradise og forårsløg. Når alle grønsagerne og kødet er spist, hældes nudlerne i suppen. Krydr med sojasauce, lad det koge op, og server det som suppe. Tips: Der kan bruges en netske eller hulske til at servere de enkelte portioner med. Variation: Til sidst kan røres 2-3 sammenpiskede æg i suppen som serveres straks. Suppen bør ikke koge efter at æggene er rørt i. |
|
Opskriften er vist 21243 gange,
og udskrevet 186 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne