Kylling med chokoladesauce og bagte rodfrugter

Kylling med chokoladesauce og bagte rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 kyllingebryster
2 rødløg
1 hel chili gerne tørret
1 dl.rødvin
1 dl.mørk balsamico
 lidthavsalt
 friskkværnet sort peber
4 gulerødder
2 pastinakker
2 persillerødder
2 rødløg i både
 spray af god olivenolie
 
 Saucen:
4 dl.rødvin
2 dl.mørk balsamico
40 g.mørk chokolade med højt kakaoindhold
1 vaniljestang
 
Opskrift:
Gulerødder, pastinakker og persillerødder skrælles og skæres på langs, komme i ildfast fad, sprayes med olie sammen med rødløgsbådene. Saltes let og krydres med lidt friskkværnet sort peber. Stilles i ovnen enten op til en time ved 160-170 grader - eller 20-25 min. ved 190-200 grader. Kom rødløg og chili på en varm pande, krydr med salt og peber og når løgene bider i bunden af panden, løsnes de med lidt rødvin og balsamicoeddike. Sautér dem let og kom kyllingebrysterne ned i marinaden og steg for middel varme - op til en ca. 20 minutter. Man skal holde øje og evt. spæde med lidt vand. Kyllingen stegen og marineres samtidig.

Sæt rødvin og balsamico over i en gryde og kog lidt ned til ca. det halve og smelt chokoladen i. Krydr let med salt og peber og yderligere vanillekorn.





karakterer:
Opskriften er vist 20542 gange,
og udskrevet 668 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-02 19:05:37
Rigtig lækker opskrift. Brugte dog ingen chilli. Og tilføjede lidt creme fraiche til sovsen, da den var lidt "krads" og stegte også lidt forårsløg sammen med rødløgene.

  -   2011-11-29 20:12:48
jeg ved ikke riktigt men prøv at give et billede af maden :)