Kylling med 40 fed hvidløg

Kylling med 40 fed hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1 stor frisk kylling
40 fedhvidløg
0.5 tsk.sort peber
2 laurbærblade
1 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret salvie
2 kvistepersille
0.5 dl.olivenolie
1.5 tsk.salt
0.5 citron
 
 Rosin og løgkompot:
12 små løg
1 spsk.olivenolie
2 dl.rosiner
2 dl.tomatjuice
2 spsk.rødvinseddike
1 spsk.sukker
 salt
 
 Rosmarinkartofler:
12 kartofler
4 fedhvidløg
1 tsk.salt
3 spsk.olivenolie
1 kvistfrisk rosmarin
 
Opskrift:
Del kyllingen i 8 dele. Pil hvidløgsfeddene. Krydr kyllingestykkerne med peber og bland dem med hvidløgsfeddene, laurbærblade, timian, salvie, persille og olie. Lad det hele trække i et par timer.

Sæt ovnen på 180 grader. Kom kyllingestykkerne med hvidløg og krydderier i et stort ovnfast fad med låg (Der kan evt. anvendes stanniol, som låg). Bag kyllingen midt i ovnen i 45 minutter uden låg. Læg så låget på og bag retten i yderligere 15 minutter. Pres til sidst citronsaft over retten og smag til med salt.

Rosin og løgkompot:
Pil løgene og steg dem hele 1 spsk. olivenolie. Tilsæt rosiner, tomatjuice, vineddike, sukker og salt. Lad kompotten simre for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er blevet bløde.

Rosmarinkartofler:
Skrub kartoflerne godt og del dem i både, skrællen skal blive på. Bland kartofler, finthakket/presset hvidløg, olie, salt og finthakket rosmarin. Hæld kartoflerne på en bageplade og bag dem i ovnen i 20 - 30 minutter ved 200 grader. Hæld dem op i en skål - og server retten.





karakterer:
Opskriften er vist 14956 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu