Kylling i yoghurt

Kylling i yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kyllinger
0.25 g.safrantråde
3 spsk.kogende vand
1 citron saften heraf
 salt
 
 Marinade:
5 dl.yoghurt naturel
1 tsk.korianderfrø
1 tsk.spidskommen
4 fedhvidløg
2 spsk.friskhakket ingefær
1 rød chili
 
Opskrift:
Skyl kyllingerne godt og fjern eventuelle fjerposer m.m. Del hver kylling i 6 - 8 stykker.

Kom safrantrådene i en lille skål og hæld 3 spsk. kogende vand over. Lad det trække mindst 10 minutter. Stød safranen med vandet i en morter.

Gnid kyllingestykkerne med salt. Læg den i et fad og dryp citronsaft og safran med vand over. Lad kyllingestykkerne trække tildækket og køligt mindst 30 minutter.

Marinade:
Knus korianderfrø og spidskommen i en morter. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. fjern de fleste af kerne fra chilien og hak kødet fint.

Bland koriander, spidskommen, ingefær, hvidløg, chili i yoghurten. Hæld yoghurtblandingen over kyllingestykkerne. Dæk med et stykke stanniol og lad dem trække i køleskabet 3 - 4 timer, gerne til næste dag.

Kyllingen:
Sæt ovnen på 200 grader. Tag fadet ud af køleskabet. Fjern stanniolen og sæt fadet midt o den varme ovn 35 - 40 minutter. Dryp kødet med marinaden en gang eller to under stegetiden. Prik i lårkødet med en kødnål. Er saften helt klar, er kødet færdig.

Tag fadet ud af ovnen og server straks (med ris til)

Tips:

I stedet for hele kyllinger, kan eventuelt anvendes kyllingebryst, som befries for ben.





karakterer:
Opskriften er vist 12085 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu