Kylling i yoghurt
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Skyl kyllingerne godt og fjern eventuelle fjerposer m.m. Del hver kylling i 6 - 8 stykker.
Kom safrantrådene i en lille skål og hæld 3 spsk. kogende vand over. Lad det trække mindst 10 minutter. Stød safranen med vandet i en morter. Gnid kyllingestykkerne med salt. Læg den i et fad og dryp citronsaft og safran med vand over. Lad kyllingestykkerne trække tildækket og køligt mindst 30 minutter. Marinade: Knus korianderfrø og spidskommen i en morter. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. fjern de fleste af kerne fra chilien og hak kødet fint. Bland koriander, spidskommen, ingefær, hvidløg, chili i yoghurten. Hæld yoghurtblandingen over kyllingestykkerne. Dæk med et stykke stanniol og lad dem trække i køleskabet 3 - 4 timer, gerne til næste dag. Kyllingen: Sæt ovnen på 200 grader. Tag fadet ud af køleskabet. Fjern stanniolen og sæt fadet midt o den varme ovn 35 - 40 minutter. Dryp kødet med marinaden en gang eller to under stegetiden. Prik i lårkødet med en kødnål. Er saften helt klar, er kødet færdig. Tag fadet ud af ovnen og server straks (med ris til) Tips: I stedet for hele kyllinger, kan eventuelt anvendes kyllingebryst, som befries for ben. |
|
Opskriften er vist 12126 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne