Kylling i rød karry
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Thailand Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær lårene af kyllingen og del dem i to, skær vingerne af. skær fileterne af og del dem i tre.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og rist kyllingestykkerne i 5 minutter. Tag kyllingestykkerne op. Rist karrypasta, finthakket hvidløg, finthakket galanga, hel citrongræs, kaffir limeblade og stødte nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på Tilsæt kyllingestykkerne, løg i smalle både, gulerødder skåret i tynde skrå skiver, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 20-25 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykkerne må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene. Smag til med fiskesovs og sukker. Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris. Tips: Hold evt. noget af karrypastaen tilbage og smag til med det. Bliver retten for stærk kan der evt. tilføjes ekstra kokosmælk. Galanga ligner ingefær af udsende men har en pinjeagtig ingefær smag. Galanga kan skaffes frisk, skrælles rives eller skæres i skriver og herefter fryses. Galanga kan også købes som stødt pulver. |
|
Opskriften er vist 80075 gange,
og udskrevet 1180 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne