Kylling i rød karry

Kylling i rød karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Kylling i rød karry, billede 4 Kylling i rød karry, billede 1 Kylling i rød karry, billede 2 Kylling i rød karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
3 tsk. Karrypasta, rød
2 tsk. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Galanga Galanga bliver også kaldt for thailandsk ingefær
1 stilke Citrongræs
5 kaffir limeblade
4 Nelliker, hele
2 ds. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
2 spsk. Fiskesauce (Fishsauce) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pynt:
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
Opskrift:
Skær lårene af kyllingen og del dem i to, skær vingerne af. skær fileterne af og del dem i tre.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og rist kyllingestykkerne i 5 minutter. Tag kyllingestykkerne op.

Rist karrypasta, finthakket hvidløg, finthakket galanga, hel citrongræs, kaffir limeblade og stødte nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne, løg i smalle både, gulerødder skåret i tynde skrå skiver, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 20-25 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykkerne må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker.

Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.

Tips:

Hold evt. noget af karrypastaen tilbage og smag til med det. Bliver retten for stærk kan der evt. tilføjes ekstra kokosmælk.

Galanga ligner ingefær af udsende men har en pinjeagtig ingefær smag.
Galanga kan skaffes frisk, skrælles rives eller skæres i skriver og herefter fryses. Galanga kan også købes som stødt pulver.





karakterer:
Opskriften er vist 80075 gange,
og udskrevet 1180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12462 (2967 kcal)
KJ pr. Pers. 3115 (741 kcal)
Vægt ialt 2490 gram
Vægt pr. Pers. 622 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 500 KJ (119 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu