Kylling i hvidløgssauce

Kylling i hvidløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1 stor kylling på ca. 1500 g.
 suppeurter
 salt
 peberkorn
2.5 dl.hønsekødssuppe
2 spsk.hvedemel
3-4 fedhvidløg knust
5 dl.yoghurt
2 æg
4 spsk.vineddike
1 spsk.smør
1 spsk.paprika
 
Opskrift:
Kog kyllingen i let saltet vand der dækker, sammen med suppeurter og hele peberkorn, indtil kyllingen er mør. Tag den op og lad den køle af, hvorefter kødet tages af benene. Skær kødet i mindre stykker og læg det i et ildfast fad.

Hønsekødsuppe, mel, yoghurt, hvidløg og æg piskes sammen og varmes langsomt op under stadig omrøring. Lad det småkoge nogle minutter, inden vineddiken tilsættes. Bland godt, og tag gryden af varmen. Hæld det over yoghurtblandingen over kyllingekødet. Når det er kølet af, sættes fadet i køleskabet i 3-4 timer for at trække. Stil ovnen på 200 grader, og når den er varm stilles fadet heri 15-20 minutter. Smelt smørret og svits paprikaen heri, og hæld det så over retten.





karakterer:
Opskriften er vist 14948 gange,
og udskrevet 336 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-08 20:36:32
karakter 10