Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk

Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk, billede 4 Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk, billede 1 Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk, billede 2 Tom kha gai - Kylling i galanga-kokosmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl.kokosmælk
2.5 dl.hønsebouillon
2 spsk.fiskesauce
2 spsk.korianderrod hakket
30 g.galangarod
2 citrongræs
8 kaffirlimeblade
0.5 tsk.hvid peber
 
1 hel kylling
3 tsk.sambal orlek
1 tsk.frisk chili hakket (eller 1 tsk. chilipulver)
2 tsk.sukker
2 spsk.citronsaft
100 g.små hele champignoner
 
 Pynt:
 korianderblade, frisk
 
Opskrift:
Tag skindet af kyllingen og del den i ca. 10 stykker med ben.

Bring kokosmælk, vand, fiskesauce, korianderrod, galangarod, 1 fintsnittet citrongræs og 1 hel, kaffirlimeblade og peber i kog i en stor tykbundet gryde. Dæmp varmen og kom kyllingekødet i, lad det simre i ca. 20 minutter - spæd eventuelt med lidt vand.

Tilsæt chilipasta, sukker og citronsaft, og lad det simre videre i ca. 1 minut. Smag til med fiskesauce, sukker, citronsaft eller chilipasta, så smagsnuancerne balancerer. Når kyllingekødet er mørt og gennemstegt, tilsættes champignoner og retten koger i yderligere 3 minutter.

Garneres med korianderblade, og serveres med ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 54735 gange,
og udskrevet 1045 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-10-21 19:17:24
Korianderrod er såmend bare roden af en koriander. De kan købes ved asiatiske købmænd, eller køb en potte frisk koriander, og skyl rødderne.

  -   2022-10-17 09:34:44
Hvad er korianderrod?

  -   2008-04-12 15:37:14
Totalt go' ! Havde en opskrift før, og den mindede lidt om denne her. Det er én af mine livretter !!!