Kylling i fad med bacon og fløde

Kylling i fad med bacon og fløde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Kylling i fad med bacon og fløde, billede 4 Kylling i fad med bacon og fløde, billede 1 Kylling i fad med bacon og fløde, billede 2 Kylling i fad med bacon og fløde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Peanuts usaltede 1 dl. vejer 75 gram.
3 tsk. Karry, madras
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
Opskrift:
Kog kyllingen til kødet slipper skroget. Pil kyllingen og del kødet ud i små stykker og fordel det i et ovnfast fad. Drys med salt, peber og karry efter smag.

Steg baconskiverne og fordel dem over kyllingekødet. Drys med peanuts. Pisk fløden og fordel flødeskummet over kyllingen. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader. Flødeskummet skal være smeltet og ligge som et gyldent brunt lag.

Servering:
Serveres med ris og flutes.

Tips:

Retten kan med fordel tilsættes cocktailpølser. I stedet for en hel kylling kan anvendes fx. kyllingebryster





karakterer:
Opskriften er vist 98099 gange,
og udskrevet 1231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (92 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16566 (3944 kcal)
KJ pr. Pers. 4141 (986 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Pers. 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 753 KJ (179 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 1.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-13 21:12:47
Jeg laver den naturligvis m. fløde-SKUM, det giver en flot overflade. Jeg har skiftet peanuts til pinjekerner det er godt og så lige et lille drys rosenpeber inden fløden kommer over. Retten er både nem (med kyllingebryst giver det pæne/regulære skiver) og lækker.

  -   2012-01-14 23:22:46
Super lækker ret, vi brugte dos en bund af champignoner og løg i strimler, men ellers fulgte opskriften, mums :-)

  -   2008-09-28 09:34:35
En rigtig god ret dog brugte jeg madlavnings fløde som jeg hældte over retten, i stedet for at lave flødeskum.