Helstegt kylling i kokossauce (kai ob nam kathi)

Helstegt kylling i kokossauce (kai ob nam kathi), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling på ca. 1500 g.
 
 Sauce:
1 hakket løg
2 fedhvidløg hakket
1 spsk.hakket citrongræs
4 friske røde chilier (tørrede kan også anvendes)
6 spsk.jordnødder
1 tsk.peber
1 tsk.sukker
2 spsk.fiskesauce
1 tsk.rejepasta
1 spsk.olie
2.5 dl.kokosmælk
 
 Garnering:
 Friske røde chilier skåret i fine ringe
 korianderkviste
 
Opskrift:
Steg kyllingen mør og gennemstegt i ovnen eller i en gryde. Imens tilberedes saucen, så den er klar, når kyllingen er færdigstegt.

Alle ingredienser til saucen - undtagen olie og kokosmælk - findeles til en pasta i en morter. Kom olien i en tykbundet gryde, der er stor nok til at rumme kyllingen, og steg pastaen igennem. Tilsæt kokosmælk, rør det godt sammen, og lad det koge langsomt ind. Saucen skal være så tyk, at den hænger ved kyllingen.

Læg den stegte kylling ned i gryden og dæk den forsigtigt med saucen over det hele. Lad det simre et par minutter. Pynt med chiliringe og korianderkviste - og server med varme ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 34999 gange,
og udskrevet 665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-31 17:49:40
Udemærket opskrift Prøv den med andebrysk

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder lækkert og spændende.. hvorfor kan man ikke bare koge kylling med nogle grønsager først - så er der jo en god suppe til andre retter?