Sprængt and
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Anden tør helt op, skylles og aftørres. De blander salt og sukker sammen og med denne blanding gnides anden godt udvendig og indvendig. Lægges koldt på et fad med resten af saltblandingen under og over. Anden står koldt i 2 døgn, vendes af og til.
Alt salt skylles af og anden pakkes ind i et viskestykke, ret stramt og bind godt for enderne, derved får anden en mere buttet facon! Kommes i kogende vand med peberkorn og laurbærblade så det lige dækker og småkoger under låg i ca. 2 timer. Tages op, viskestykket omkring anden fjernes og anden er parat til at blive parteret. Serveres med: Grøntsager, evt. kartofler, hele smørdampede champignoner, og: Flødepeberrod |
|
Opskriften er vist 119793 gange,
og udskrevet 2518 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne H. Jacobsen - 2020-12-22 08:19:01 Smager fantastisk. Et hit, både blandt børn og voksne. einar - 2020-01-18 09:55:01 Super god and. Det skal laves igen. Kirsten - 2019-11-10 20:15:42 Hvis man vil ha' det en smule nemmere så "nøjes" man med andebryst eller lår. Smager lige så godt men er såååå meget lettere at håndtere. Elmo - 2019-07-18 08:12:08 Ser frem til at prøve Claus`s ide med fedtegreverne-alene fedtet er guld værd- bla. til brasede kart. Knud Forsberg Jönsson - 2019-07-16 11:13:43 Fantastisk opskrift - jeg sprængte anden i 2 1/2 døgn i en frysepose i køleskab - vendte den ved lejlighed på alle sider. Kogte den 2 1/2 time ved simretemperatur. Lod den køle lidt af i lagen - parterede den og lagde stykkerne i et ovnfastfad og krydrede med pebber. I ovnen under grill i ca. 20 minutter - rersultat : en lækker mør and med sprødt skind. Serverede den med surkål og stuvede chanpingion. Palle - 2018-04-15 07:42:31 Hvis man er gode venner med en slagter, kan man godt få lidt nitrit. Så bliver kødet flot rødt. Claus - 2016-10-26 13:54:14 Jeg gør det lidt mere besværligt, idet jeg flår anden, inden jeg salter den. Skindet fryses, inden jeg skærer det i små stykker og smelter andefedtet af og får fedtegrever, som er et godt supplement til grøntsagerne med flødepeberrod. Det er lettest at flå anden, hvis den er frosset, og skindet lige er tøet op. Grøntsagerne er en blanding at persillerod, pastinak, sellerirod, gulerod, kartofler, skåret i små tern og lige blancheret, og dressets med frosne grønærter. Hans - 2012-02-21 10:42:02 Det må jeg sige, denne ret blev et hit. Jeg havde ellers kaldt den for "mishandlet and", da jeg hørte om den; men må sige, at det var også en fin måde at få and på. Michael "Svalbard" - 2011-05-05 18:37:15 Salt lagen bliver bedst om man bruger ca. 300gr Nitrit salt, 300gr. alm salt, 40gr. sukker og ca 9 liter lunken vand. Dette skulle gerne kunne dække en hel and. Nitrit saltet gør at kødet får en flot rød farve. Per - 2010-11-14 11:55:16 Hvis du får slagteren til at sprænge anden, så bruger han nitrit i sprænglagen, og så bliver kødet rigtigt flot rødt. Anny Vesth - 2009-06-21 12:09:26 Har prøvet den en gang og den var skøn. Og derfor skal jeg nu lave 2 store ænder på over 3 kg, til min 60 års fødeselsdag. momsemor - 2008-02-18 21:17:06 En meget populær og anderledes gæsteret. God anvendelse af anden der er købt på tilbud efter jul. Dejligt med smøstegte svampe, men fine ærter smager også fantastisk til. Bente - 2007-03-26 16:30:51 Er også lækker til gule ærter Grethe K - 2007-02-22 13:16:34 Skøn anderledes and, gæsterne var vilde med den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne