Gammeldags kylling med skilt sauce

Gammeldags kylling med skilt sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Gammeldags kylling med skilt sauce, billede 4 Gammeldags kylling med skilt sauce, billede 1 Gammeldags kylling med skilt sauce, billede 2 Gammeldags kylling med skilt sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.kylling
1 bdt.bredbladet persille skyllet
3 stilke estragon
0.5 syltet citron
2 spsk.smør
 bouquet garni (timian sort peber og laurbærblad)
5 dl.vand
1.5 dl.piskefløde
3 spsk.tamari (soja)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rens kyllingen for eventuelle indvoldsrester. Stop den med persillen, estragonen og den syltede citron.

Brun kyllingen i smørret i en tykbundet gryde der ikke er for stor.

Når den er gylden over det hele skruer man ned for varmen. Hæld et par cm vand i bunden af gryden, og kom krydderbuketten i, dryp med tamari og peber. Lad kyllingen simre under låg i 40 minutter. Hæld fløden ved og tag låget af. Når låret slipper skroget er kyllingen færdig. Hvis saucen koger helt væk tilsættes noget mere under vejs.

Når kyllingen er færdig tages den og krydderbuketten op.

Saucen kan evt. koges noget mere ind, men den skal ikke samles, den skal netop være skilt. Smag til med salt og peber. Skær bryster og lår fra kyllingen og server dem med saucen, stikkelsbærkompot, nye kartofler og masser af hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 42919 gange,
og udskrevet 449 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-16 12:30:14
Hvorfor kalder man det skilt sovs

  -   2009-08-30 15:58:12
Ganske god ret... estragonen gi'r et godt pift til smagen i saucen