Fahitas

Fahitas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Tortilla - Enchalidas

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :     
Fahitas, billede 4 Fahitas, billede 1 Fahitas, billede 2 Fahitas, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Okseklump
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
8 Soft Tortilla big size Soft Tortilla big size er en del af Santa Marias Tex Mex sortiment.

En pakke indeholder 6 tortilla og vejer 380 gram.
Ca 65 gram pr. stk.
   
  Marinade:
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Lime, saft heraf
2 cl. Whisky
2 spsk. Paprika, rosen
1 spsk. Koriander, stødt
1 spsk. Spidskommen, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Majsmel
   
Opskrift:
Kødet skæres i meget tynde strimler.

Hæld alle ingredienserne til marinaden sammen, undtagen majsmel. Hæld det over kødet og lad det marinere i mindst 2 timer.

Imens skæres peberfrugterne i strimler og løg i små både og sættes til side.

Når kødet er marineret færdigt tages det op af marinaden og dryppes af på noget køkkenrulle. Marinaden lægges til side og majsmelet røres i.

Steg løg og peberfrugter klare og bløde, tages af. Lynsteg derefter kødet af et par gange i en meget varm wok. Bland kød og grøntsager og hæld lidt af marinaden i.

Serveres i tortillas med creme fraiche og/eller guacamole.





karakterer:
Opskriften er vist 60012 gange,
og udskrevet 670 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9850 (2345 kcal)
KJ pr. Pers. 2462 (586 kcal)
Vægt ialt 1820 gram
Vægt pr. Pers. 455 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 17.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-06 08:55:38
Vi har nylig været i Mexico hvor vi fik denne dejlige ret. Der kunne man vælge mellem 3 slags kød: okse- svine- kyllingekød eller et mix heraf. Jeg laver retten med mixed kød. Og så lader jeg retten simre med hele marinaden til kødet er godt mørt.