Runde rugkager

Runde rugkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
1 lille tsk.salt
5 dl.vand
300 g.grahamsmel
200 g.rugmel
50-75 g.hvedemel til æltning og udrulning
 
Opskrift:
Vandet lunes og heri røres gær og salt ud, inde de to slags mel æltes i, dejen røres sammen med en ske. Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen her, den hæver i skålen, over drysset med lidt hvedemel. i ca. 25 min. Pladerne smøres. Dejen æltes om, deles ud i ca. 15 stykker, der hver rulles ud til tynde pandekager, der lægges på de smurte plader, prikkes her eller rulles ud med en ternet kagerulle. Efterhæver 10-15 min. og bager på nederste rille ( en plade ad gangen) ca. 4 min. ved 250 grader. Rugkagerne lægges oven på hinanden, efterhånden som de bages, og dækkes med et bagestykke, så at fugtigheden bliver ved dem og brødene forbliver bløde. Er dejlig med smør og ost.





karakterer:
Opskriften er vist 16521 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu