Poussin i saltdej med portvinssauce
Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Saltdejen rulles tykt ud. Hver poussin brunes i smør og olie med rosmarin og peber og
lægges på dejen og pakkes ind. Pakken kan evt. pyntes med resterende dej. Pensles med æg. Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca. 45 min.
Tages ud og sættes til hvile på et lunt sted i 10 min. Garniture: Kålen skæres i pæne tynde strimler og blancheres i kogende vand. Drypper let af, tørres eventuelt på et viskestykke. Sauteres i smør på en pande med udstenede vindruer skåret i halve. Sauce: Skalotteløg hakkes groft, kommes i en kasserolle med portvin og hvidvin. Nedkoges til det halve. Tilsættes fløde og hønsefond og nedkoges igen til passende konsistens. Sigtes. Smages til med salt og hvid peber. Monteres eventuelt med lidt koldt smør, må ikke koge derefter, da den så vil skille. Anretning: De indbagte poussiner åbnes ved bordet evt. på et stort bræt. Saucen serveres ved siden af ligesom garnituren. Tips: Denne ret kan også laves med oksemørbrad, kalv eller lam, efter samme fremgangsmåde, dog med andre saucer. Bruger man lammekølle bages den 50 min. i stedet for 20. |
|
Opskriften er vist 9984 gange,
og udskrevet 204 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2009-03-08 12:11:15 Det smagte helt vidunderligt, og flot ser det ud, når man åbner dejen ved bordet, det gjorde stor lykke. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne