Lamme-biryani med koriander og kanel
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
|
|
Bring de første 5 ingredienser + 1 flækket kanelstang i kog i en stor suppegryde; læg låg på og lad det hele simre i 1 1/4-1 1/2 time, til kødet er meget mørt. Tag kødet op og skær det i store lunser. Mål 6 dl fond af.
Smelt smørret i en pande og sauter løgene 2-3 min., til de er gyldne. Tilsæt resten af krydderierne og lad det hele simre over moderat varme, til frøene begynder at smælde. Tag løgbådene op med en hulske og sæt dem til side. Tilsæt peberfrugter, blomkål og courgettestykker og sauter dem med i 1-2 min.; tag dem op med en hulske.Vend ris og hvidløg godt rundt i fedtstoffet og sauter dem over moderat varme i 2 min. Fordel risblandingen i bunden af en ovnfast gryde; læg løg, kød og grøntsager ovenpå, hæld lammefonden ved og skru ned for varmen. Tilsæt safrantrådene og lad det hele simre under låg i 15 min., til al væsken er absorberet. Blancher pistacienødderne, fjern hinderne og kom nødderne i gryden sammen med frisk koriander. Læg låg på gryden igen og sluk for varmen.Vikl evt. 2 viskestykker om gryden og lad retten hvile i 10 min. på komfuret, eller stil gryden i en 175º varm ovn i 10 min. Server retten med en chutney, raita eller sambal. Ris* Tips: Her er en anden elegant reminiscens fra mogulernes storhedstid. Risene skal koges i fonden fra det mørkogte lammekød, som derfor med fordel kan tilberedes i god tid (fx dagen før). Indiske kokke foretrækker at skære løg i lange, smalle både på langs; det ser pænt ud og giver nogle flotte karamelliserede sider. Ideen fungerer også fortrinligt i det vestlige køkken. Server denne ret med en god sambal (krydret chilisauce) eller mangochutney. |
|
Opskriften er vist 13117 gange,
og udskrevet 237 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne