Lam braiseret i beaujolais

Lam braiseret i beaujolais, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 spsk.olie
225 g.gulerødder
225 g.majroer
450 g.pastinakker
675 g.kartofler
8 skalotteløg
3 fedhvidløg
 Salt
 Peber
 Lammekølle
1 spsk.olivenolie
1 flaskebeaujolais
1 tsk.hakket frisk timian
1 tsk.hakket rosmarin
 Laurbærblade
1 spsk.ribsgele med top
 
Opskrift:
Skær gulerødder, majroer, pastinakker, kartofler med skræl og skalotteløg i lige store stykker. Sæt en bradepande med 3 spsk olie i ovnen ved højeste temperatur. Kom grønsagerne ned til den varme olie sammen med hvidløgsfeddene der ikke er pillede og vend det i olie, så de er godt dækkede. Drys salt og peber over og forsteg grønsagerne i 25-30 minutter. De skal vendes når halvdelen af tiden er gået. Hæld olivenolie over lammet og krydr med salt og peber og læg det i en stor bradepande og kom den i ovnen ved højeste temperatur i 30 minutter. Skru ovnen ned til 175ºC. Tag stegen ud og hæld beaujolaisen over sammen med timian og rosmarin. Dæk stegen med folie, sæt den tilbage i ovnen og lad den småstege i 1½ time. Efter den 1½ time tager du atter stegen ud og ligger de forstegte grønsager rundt om. Samtidig tilsætter du også 1 laurbærblad, og et par kviste rosmarin og timian. Foliet skal på igen og stegen får endnu 1½ time i ovnen. Saucen laves når lammet er færdigt. Kom stegeskyen i en kasserolle og tilsæt ribsgelé. Pisk godt. Tag de hele bagte hvidløg og pres dem ud af skrællen. De kommes som det sidste i saucen.





karakterer:
Opskriften er vist 9975 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu