Lam braiseret i beaujolais
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Skær gulerødder, majroer, pastinakker, kartofler med skræl og skalotteløg i lige store stykker.
Sæt en bradepande med 3 spsk olie i ovnen ved højeste temperatur.
Kom grønsagerne ned til den varme olie sammen med hvidløgsfeddene der ikke er pillede og vend det i olie, så de er godt dækkede.
Drys salt og peber over og forsteg grønsagerne i 25-30 minutter. De skal vendes når halvdelen af tiden er gået.
Hæld olivenolie over lammet og krydr med salt og peber og læg det i en stor bradepande og kom den i ovnen ved højeste temperatur i 30 minutter.
Skru ovnen ned til 175ºC. Tag stegen ud og hæld beaujolaisen over sammen med timian og rosmarin.
Dæk stegen med folie, sæt den tilbage i ovnen og lad den småstege i 1½ time.
Efter den 1½ time tager du atter stegen ud og ligger de forstegte grønsager rundt om. Samtidig tilsætter du også 1 laurbærblad, og et par kviste rosmarin og timian. Foliet skal på igen og stegen får endnu 1½ time i ovnen.
Saucen laves når lammet er færdigt. Kom stegeskyen i en kasserolle og tilsæt ribsgelé. Pisk godt.
Tag de hele bagte hvidløg og pres dem ud af skrællen. De kommes som det sidste i saucen.
|
|
Opskriften er vist 9975 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne