Hvidvinsmarineret lam

Hvidvinsmarineret lam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammekølle
 rosmarin
4 citroner
4 løg
2 flaskerhvidvin
5 dl.piskeløde
 laurbærblade
 porre
 selleri
 gulerødder
 persille
8 fedhvidløg
 kokkesnor
 
Opskrift:
Lammekøllen udbenes og lægges op i et stort fad med frisk rosmarin, citronerne skåret i skiver, løgene i ringe (put også løgskallerne ned i), 1 flaske hvidvin, gulerødderne i store stykker og hvidløgsfeddene. Fadet dækkes med folie og stilles i køleskab i 1 døgn. Hæld væden op i en gryde, tag citronskiverne fra og kog nu væden ind sammen med lammebenet. Selleri og porre skæres i stave, lægges på den udfoldede kølle, der drysses med salt og peber, snøres sammen. og lægges i et fad - hæld resten af hvidvinen ved og steg ved 160ºC i ca 2 1/2 time. Kog væden ind sammen med den øvrige sauce og fløden til en passende konsistens





karakterer:
Opskriften er vist 11946 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-07-08 16:14:27
Hvad sker der med fx gulerødder og rosmarin og hvidløg undervejs? Hvad kommer med lammet i ovnen og hvad skal i gryden? Lidt mere udførligt. Tak.