Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tør lammekøllen af med køkkenrulle.
Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen.
Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber.
Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle.
Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer og 50 minutter.
Kødets centrumstemperatur skal være 70 grader C, før lammekøllen er færdig.
Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter. Hvidløgskartofler: Skær hvidløget igennem på midten så fedene bliver halve, skil fedene fra hinanden. Vend hvidløg og kartoflerne i olien. Krydder med salt og peber. Steg kartoflerne ca. 60 min. i bradepanden under lammekøllen til de er gyldne og sprøde. Auberginecreme: Bag auberginerne med i ovnen ca. 45 min. Til de er helt bløde og møre. Tag auberglnerne ud og lad dem køle af. Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med olie. Smag til med citronsaft, salt & peber. |
|
Opskriften er vist 53961 gange,
og udskrevet 1555 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Ane - 2009-07-11 10:52:44 Kødets kernetemperatur skal ikke være 70, men 75 grader Per - 2005-01-01 01:01:01 Da kartoflerne skulle i ovnen løftede jeg bradepanden en tak opad, og satte kartoflerne ind i eget fad herunder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne