Lammekølle med sauce estragon og selleripure

Lammekølle med sauce estragon og selleripure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle ca. 1000-1200 g.
4 fedhvidløg
 Olie
 smør
1 kvisttimian
 Salt
 peber
 
 Sauce:
1 dl.estragon eddike
1 dl.hvidvin
2 fedhvidløg
2 skalotteløg
6 dl.demi glace
1 lille bundt estragon
20 g.smør
 
 Garniture:
2 knolde selleri
2 citroner
10 dl.letmælk
2 dl.piskefløde
20 g.smør
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen brunes godt af på alle sider på panden, krydres og steges færdig i ovnen ved 170-180° i ca. 30 min. sammen med timian og hvidløg. Køllen skal med jævne mellemrum overhældes med stegefedtet.

Sauce:
Panden afkoges med eddike, skalotteløg og hvidløg. Hvidvin tilsættes og reduceres. Demi glacen tilsættes og det hele koges ind til 3/4. Monteres med smør og smages til med salt og peber. Saucen passeres og de hakkede estragonblade kommes i.

Selleripure:
Selleriknoldene skrælles og koges i Vz vand, Ih mælk og citronsaft, til de er møre. Vandet presses af i et klæde, og sellerien blendes. Samtidig koges fløden ned til den er tyk, og smørret varmes godt til det er gyldent. Begge dele tilsættes sellerien i blenderen og smages til med salt og peber.

Anretning:
Lammekøllen serveres hel og skæres for ved bordet, ledsaget af saucen og selleripureen.

Tips:

Lammekøllen kan også serveres med ratatouille eller råstegte kartofler med timian. Stegetider: Alt kød skal brunes på en pande før det kommer i ovnen. Lammecarrè 500 gr til 2 pers. stegetid ca. 10 min Lammefilet 400 gr til 2 pers. stegetid ca. 8 min Lammesaddel 1 kg til 4 pers. stegetid ca. 20 min Lammekølle 1-1,5 kg til 6 pers. stegetid ca. 30-35 min. De fleste foretrækker at lammekødet er rosastegt og ikke alt for rødt.





karakterer:
Opskriften er vist 11468 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu