Lammekølle med sauce estragon og selleripure
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Lammekøllen brunes godt af på alle sider på panden, krydres og steges færdig i ovnen ved 170-180° i ca. 30 min. sammen med timian og hvidløg. Køllen skal med jævne mellemrum overhældes med stegefedtet.
Sauce: Panden afkoges med eddike, skalotteløg og hvidløg. Hvidvin tilsættes og reduceres. Demi glacen tilsættes og det hele koges ind til 3/4. Monteres med smør og smages til med salt og peber. Saucen passeres og de hakkede estragonblade kommes i. Selleripure: Selleriknoldene skrælles og koges i Vz vand, Ih mælk og citronsaft, til de er møre. Vandet presses af i et klæde, og sellerien blendes. Samtidig koges fløden ned til den er tyk, og smørret varmes godt til det er gyldent. Begge dele tilsættes sellerien i blenderen og smages til med salt og peber. Anretning: Lammekøllen serveres hel og skæres for ved bordet, ledsaget af saucen og selleripureen. Tips: Lammekøllen kan også serveres med ratatouille eller råstegte kartofler med timian. Stegetider: Alt kød skal brunes på en pande før det kommer i ovnen. Lammecarrè 500 gr til 2 pers. stegetid ca. 10 min Lammefilet 400 gr til 2 pers. stegetid ca. 8 min Lammesaddel 1 kg til 4 pers. stegetid ca. 20 min Lammekølle 1-1,5 kg til 6 pers. stegetid ca. 30-35 min. De fleste foretrækker at lammekødet er rosastegt og ikke alt for rødt. |
|
Opskriften er vist 11468 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne