Krydderurtefarseret lammekølle med kartoffelgratin

Krydderurtefarseret lammekølle med kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Lammekølle:
1-1.5 kg.udbenet lammekølle
5-6 bladeSalvie, frisk eller 0.5 spsk. tørret
4 kvistefrisk timian eller 0.5 spsk. tørret
4 kvistefrisk rosmarin eller 0.5 spsk. tørret
3 fedhvidløg
 lidtolie og smør
 
 Kartoffelgratin:
1500 g.kartofler
5 dl.mælk
5 dl.fløde
1 porre
3 fedhvidløg
 salt
 peber
 lidtolivenolie
 
 Braiseret fennikel:
2 fennikler pænt store
1 dl.soltørrede tomater
1 fedhvidløg
2 skalotteløg
0.5 spsk.revet citronskal
1 spsk.citronsaft
0.5 spsk.revet appelsinskal
1 spsk.appelsinsaft
600 g.friske spinatblade revet i grove stykker
50 g.smør - smeltet
 
 Tilbehør:
360 g.vilde ris og godt brød/flutes
0.5 spsk.flydende konc. oksebouillon
1 dl.oliven
2 dl.blandede hakkede krydderurter f.eks. persille timian og salvie
 salt
 peber
 sukker
 lidtolivenolie
 
Opskrift:
Lammekøllen:
Forvarm ovnen til 120°. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Læg krydderurterne og hvidløget i den udbenede steg. Krydr med salt og peber og bind stegen til. Krydr også med salt og peber på ydersiden. Brun kødet godt overalt i lidt olie og smør, så det får en fin, sprød overflade. Læg køllen i et ildfast fad og steg den til stegetermometeret viser 58°. En kølle på 2 kg tager godt 1 time. Tag køllen ud og lad den hvile ved stuetemperatur. Dæk den ikke til.

Kartoffelgratin:
Forvarm ovnen til 180°. Skær kartoflerne ud i tynde skiver; på maskine eller i hånden. Rens porren og skær den i fine strimler. Pil hvidløgsfeddene og giv dem et tryk med den flade side af kniven. Svits porre og hvidløg i lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt fløde og mælk og lad det koge op. Tilsæt kartoflerne og krydr med rigeligt salt og peber. Lad det koge indtil stivelsen fra kartoflerne har gjort mælken tyk og cremet. Hæld det i et ildfast fad og giv det 30-40 min. i ovnen. Tjek med en kødnål om gratinen er klar.

Braiseret fennikel:
Skær fenniklerne i grove både. Del tomaterne i småstykker. Pil hvidløget og mas det med den flade side af kniven. Skær skalotteløgene i skiver. Brun fenniklerne let på panden i lidt olivenolie. Tilsæt 3 dl vand, bouillon, oliven, tomat, hvidløg, løg, citrusskaller og -saft, samt salt og peber. Lad det simre til fenniklerne er helt møre. Hak urterne og vend dem i lige før serveringen. Smag til med salt og peber, samt sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 12588 gange,
og udskrevet 537 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu