Krydderurtefarseret lammekølle med kartoffelgratin
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Lammekøllen:
Forvarm ovnen til 120°. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Læg krydderurterne og hvidløget i den udbenede steg. Krydr med salt og peber og bind stegen til. Krydr også med salt og peber på ydersiden. Brun kødet godt overalt i lidt olie og smør, så det får en fin, sprød overflade. Læg køllen i et ildfast fad og steg den til stegetermometeret viser 58°. En kølle på 2 kg tager godt 1 time. Tag køllen ud og lad den hvile ved stuetemperatur. Dæk den ikke til. Kartoffelgratin: Forvarm ovnen til 180°. Skær kartoflerne ud i tynde skiver; på maskine eller i hånden. Rens porren og skær den i fine strimler. Pil hvidløgsfeddene og giv dem et tryk med den flade side af kniven. Svits porre og hvidløg i lidt olivenolie, uden at de tager farve. Tilsæt fløde og mælk og lad det koge op. Tilsæt kartoflerne og krydr med rigeligt salt og peber. Lad det koge indtil stivelsen fra kartoflerne har gjort mælken tyk og cremet. Hæld det i et ildfast fad og giv det 30-40 min. i ovnen. Tjek med en kødnål om gratinen er klar. Braiseret fennikel: Skær fenniklerne i grove både. Del tomaterne i småstykker. Pil hvidløget og mas det med den flade side af kniven. Skær skalotteløgene i skiver. Brun fenniklerne let på panden i lidt olivenolie. Tilsæt 3 dl vand, bouillon, oliven, tomat, hvidløg, løg, citrusskaller og -saft, samt salt og peber. Lad det simre til fenniklerne er helt møre. Hak urterne og vend dem i lige før serveringen. Smag til med salt og peber, samt sukker. |
|
Opskriften er vist 12607 gange,
og udskrevet 537 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne