Stegt lammekølle med bønner og hvidløg
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Læg bønnerne i blød natten over. Hæld vandet fra, læg bønnerne i en gryde og tilsæt laurbærblad, lidt hvidløg og nyt vand, så bønnerne er godt dækket. Kog dem møre i ca. 1 time.
Forvarm ovnen til 225 grader. Tør lammekøllen med lidt køkkenrulle. Pil hvidløgsfeddene og skær dem ud i 10 – 12 stifter. Skær med spidsen af en skarp kniv 10 – 12 snit i kødet og spæk med hvidløg. Gnid hele køllen godt med olie, salt og peber og drys med rosmarinkviste. Læg køllen med skindsiden opad på stegeristen i en bradepande og sæt den i ovnen. Brun kødet i ca. 15 minutter, skru derefter ned til 180 grader og steg køllen i ca. 1 1/2 time. Brug gerne et stegetermometer, der er stukket ind i køllens tykkeste del, når temperaturen viser 70 grader, er kødet rosa og ved 77 grader er det gennemstegt. Når lammekøllen er stegt færdig, tages den ud af ovnen. Læg den på et bært og hold den varm under stanniol og et håndklæde. Lad den hvile i 15 minutter. Skum fedtet af stegeskyen i bradepanden, som koges af med vin og lammebouillon. Sigt saucen over i en gryde og giv den et opkog, jævn den eventuelt med lidt maizena mel. Smag saucen til og hæld den op i en varm saucekande. Hæld bønnerne op i en sigte. Fjern laurbærbladet. Hæld dem over i en gryde og vend dem forsigtigt ved middelvarme i smeltet smør. Smag til med salt og peber. Arranger lammekøllen med brøndkarse og server den med bønnerne og den varme sauce. Som yderligt tilbehør serveres nye kartofler. |
|
Opskriften er vist 8050 gange,
og udskrevet 141 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne