Lammekølle a la Madame Desbussont
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Køb en dansk lammekølle hos slagteren og bed ham om at skære hoftebenet fra, men lad skanken sidde på. Skær skanken af (du kan også bede slagteren om det), og kom den i en gryde og dæk den med koldt vand. Når den har fået et opkog, skummes den og der tilsættes løg og hvidløgsrester, laurbærblade, persille, rosmarin og timianstilke. Det koges i en times tid og i mellemtiden skrælles kartoflerne og skæres i tynde skiver og bredes ud i bunden af en bradepande, skiver af løg fordeles ud sammen med timianblade, hvidløgsolien, salt og peber. Det gentages 4 gange, og skal afsluttes med et lag kartofler.
Lammekøllen gnides godt ind i et halveret hvidløg og krydres godt med salt og friskkværnet peber, lægges ovenpå kartoflerne og den varme lammefond hældes ud over lige til det dækker kartoflerne. Stilles i forvarmet ovn på 180 grader i 1 1/2 - 2 timer. I mellemtiden tilberedes pestoen. Alle ingredienserne kommes i blenderen, hvorefter det sigtes. Pestoolien gemmes til anretningen og pestomassen (det der er tilbage i sigten) smøres på skiver af italiensk brød, hvorefter skiver af tomat lægges på samt lidt hvidløgsolie og belægges med flager af parmesan. Lige før serveringen af lammekøllen, gratineres de oppe under grillen i ovnen, og lægger et basilikumblad på toppen. Når lammekøllen er færdig skæres den i skiver og anrettes på kartoflerne og ved siden af serveres tomatbrødene og pestoolien. Som salat kan anbefales rucola vendt i Xérés (spansk sherry- eddike) og olivenolie. |
|
Opskriften er vist 6928 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne