Oksemørbrad i solbærsauce

Oksemørbrad i solbærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.oksemørbrad i bøffer
1000 g.blandet rodfrugter (pastinak gulerødder rødbeder)
4-6 bagekartofler skåret i tynde både
300 g.hakket løg
1 kopportvin
0.5 fl.rødvin
1 l.brun fond eller god bouillon
1 spsk.solbærmarmelade
 
 Østers m. peberrod:
12 østers
12 tynde skiver oksekød presset mellem 2 store fryseposer indtil de er meget tynde
1 pære (helst fast) skåret i tynde
 strimler (tændstik)
3 tsk.høvlet peberrod
 peber
 salt
5 spsk.olivenolie hvori der presses en anelse hvidløg
 purløg
 
Opskrift:
Solbærsauce:
Steg løgene ved mellemvarme, indtil de er brune, og tilsæt portvin og rødvin - lad det koge i 5 minutter. Tilsæt solbærmarmelade og 1 liter fond eller bouillon og lad det koge ned til 1/3.

Bagte rodfrugter:
Skær rodfrugterne i 4 mm stave (blyanttykkelse). Bland dem med kartoffelbåde, lidt olie og salt og peber. Bages i ovnen ved 220 grader i cirka 20 minutter.

Bøfferne krydres med salt og peber og steges på en varm pande i 3-5 minutter.

Østers m. peberrod:
Åben østersene og løsn østers fra skallen. Krydr okseskiver med salt, peber og pensel med lidt olivenolie.

Placer østersene på skiver med pære­strimler, lidt peberrod, 4 cm lange strimler af purløg og rul stramt sammen.

Anret på tallerkener.





karakterer:
Opskriften er vist 11378 gange,
og udskrevet 206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu