Mignon af dansk okse med grillet kartoffelfondant
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Indsendt : |
|
|
Kødet skæres fri for sener og deles i 4 små bøffer.
Brunes hårdt på grillpanden, så de får grillmønster.
Kartoflerne udstikkes i små runde plader som blancheres, dvs. dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Herefter lægges de ved siden af bøffen på grillpanden og tages af, så snart de også har fået grillmønster. De lægges så i en gryde med en smule vand og lidt olivenolie og koges møre. Smages til med salt og peber. Cherrytomaterne ridses i toppen med et lille kryds, dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Huden trækkes opad på tomaten og sættes i et ildfast fad klar til at komme ind i ovnen og bage. En lille smule olivenolie dryppes ovenpå tomaten samt salt og peber. Perleløg pilles og koges møre i vand tilsat salt. Brun farin sauteres i en lille gryde, så det karamelliseres, herpå balsamico og røres til en sirupkonsistens. Herefter kommes kalvefond, hønsefond og rødvin på, og dette reduceres også til sirupkonsistens. Herefter piskes saucen op med smør og smages til med salt, peber og revet limeskal. Eventuelt hvis saucen er for sød smages til med limesaft. |
|
Opskriften er vist 16802 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2015-03-11 10:17:46 Gå i kvikly og køb kødet, sig hvad du skal bruge det til, så du får det rigtige. men det bliver en dyr sag. Du kan ikke vælge en dyre ting. jeg troede du var fattig. Når du har skåret beufferne ud så tryk dem flade. salt og peber på begge si9der, som duu salter en æggemad. Skal være som en 17 årigs bryst, fast dog blød, når de er færdige. DE skal vendes på panden når rødt kødsaft begynder at pible op et eller andet sted på overfladen eller ude i siden. de er færdige når der pibler rød saft op på den anden side. så er de rød til medium. tager aldrig fejl. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne