Rødvinsmarineret oksemørbrad

Rødvinsmarineret oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rødvinsmarineret oksemørbrad, billede 4 Rødvinsmarineret oksemørbrad, billede 1 Rødvinsmarineret oksemørbrad, billede 2 Rødvinsmarineret oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 gram Oksemørbrad, afpudset
   
  Marinade
5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Rosmarin, tørret
1 tsk. Peberkorn, sorte
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Marinade 2 dl. heraf
1 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
Opskrift:
Kødet pudses af for hinder og sener, et stykke at den tynde spids skæres af, og den tykke ende rettes af så mørbraden er lige tyk hele vejen igennem, de 2 afskæringer kan gemmes til andet formål eller de kan steges med i kortere tid.

Rør marinaden. Læg kødet i en plastpose eller et fad der lige passer og hæld marinaden over. Lad det trække natten over, min. 12 timer.

Tag kødet op af marinaden og brun den i en pande. På alle sider. Læg stegen i en bradepande eller ildfast fad og sæt stegen i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 minutter.

Tag kødet ud og lad det hvile i 20 minutter.

Sauce:
Bradepanden koges af med oksebouillon og marinade (hældes i bradepanden og sættes evt. ind i ovnen 5-10 minutter).

Smelt smørret og rør melet i og lad det riste let.
Tilsæt bouillon fra bradepanden lidt efter lidt under konstant omrøring Koges godt igennem et par minutter.
Tilsæt cremefraiche og evt. kulør Smag til med salt og peber

Tips:

Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være
Lidt rød 55-60 C.
Svagt rosa 60-65 C.
Gennemstegt 65-68 C.






karakterer:
Opskriften er vist 240426 gange,
og udskrevet 6381 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14442 (3438 kcal)
KJ pr. Pers. 1805 (429 kcal)
Vægt ialt 2547 gram
Vægt pr. Pers. 318 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 567 KJ (135 kcal)
Protein 11.3 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 1.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-28 15:52:12
Jeg har lavet den , er perfekt og dejlig smag. Jeg laver en svampesovs med portvin og serverer Pommes Anne og grønsager til .

  -   2016-02-20 17:57:43
Lækker opskrift der virker hver gang en opskrift jeg bruger hver gang, og alle gæster har være begejstret👍

  -   2015-12-29 18:45:11
Fik det hos min søster en dag Perfekt

  -   2014-12-30 01:53:37
Super lækker opskrift, har nu lavet den 3 gange og den har været lækker hver eneste gang, kan klart anbefales

  -   2011-03-07 10:21:42
Vi med stor succes lavede den til nytårs aften. For at tage en del af den ellers kraftige rødvinsmag kan man koge vinen godt op inden brug! Så fordamper alkoholen og dermed er smagen ikke så kraftig. God appetit

  -   2010-12-31 19:31:53
Super mør og lækker man kan godt bruge lidt mindere rødvin Hvis man også skal ha rødvinsovs til men ellers helt perfekt Tak for en rigtig god opskrift GODT NYTÅR