Jægermesterens haresteg
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Indsendt : Red : |
|
|
Haren tør op, i sødmælk eller letmælk i et døgn og skylles og alle hinder fjernes. Den aftørres og lægges på tynde skiver røget spæk i en bradepande og evt. med lidt spækstrimler, knuste enebær samt smørklatter over.
Sættes i en meget varm ovn ca. 250 grader i 15 min. til porerne har lukket sig. Tages ud af ovnen, der skrues ned til 225 grader. Imens er laven sovs af mælk/fløde, kulør, salt, tyttebær/gele og lidt smørklatter og sovsen jævnes lidt. Hældes over haren, der igen sættes i ovnen på nederste rille og småsteger i ca. 1½-2 timer, til kødet er meget mørt. Sovsen sies fra, spædes med piskefløde, smør, kulør og salt og jævnes evt. I sovsen blandes kantareller. Herligt med kartoffelsne: Kogte mosede kartofler gnides gennem en sigte lige ned på fadet. |
|
Opskriften er vist 58306 gange,
og udskrevet 1922 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Niels - 2020-07-01 14:53:20 Der må vel skrues ned på 125 grader??? Ikke 225.. Jan Stig Gotrup Hansen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan i tro en hare pluds sovs ser ud efter at fået 225 grader i to timer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne