Tournedos med gorgonzolasauce

Tournedos med gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiver oksemørbrad á 3 – 4 cm. tykke
200 gorgonzola ost
 salt
 peber
0.5 dl.tør sherry
4 dl.cremefraiche
1 oksebouillonterning
0.5 tsk.sojasauce
 
Opskrift:
Skær en lomme i hver tournedos og kom en skive gorgonzola i hver tournedos. Krydr med salt og peber. Bind eventuelt et stykke kødsnor om. Steg dem ved stærk varme i ca. 3 minutter på hver side på en stegepande. Salt dem let.

Tag kødet væk fra stegepanden og pisk stegeskyen med sherry, creme fraiche og ca. 4 spsk. gorgonzola. Tilsæt bouillonterningen og soja. Lad saucen koge sammen. Smag den til med salt og peber.

Læg kødet på varme tallerkner og server saucen til. Som tilbehør kan serveres råstegte kartofler eller pommes frites og hele tomater stegt i ovnen.

Tips:

Steg først kødstykkerne på stærk varme, så der dannes en skorpe. Skru derefter ned for varmen og prøv at stikke i kødet med en kødnål. Kødsaftens farve svarer til farven på kødet (blod = rød og klar = Gennemstegt). Smag saucen til med finthakket persille. Det giver saucen en frisk smag.





karakterer:
Opskriften er vist 13829 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu