Chokolade-banan-og-æblemos-lagkage

Chokolade-banan-og-æblemos-lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pia-Maria Nielsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 bananer
100 g.smør
100 g.hvedemel
1 tsk.vanillesukker
1 tsk.natron
1 tsk.bagepulver
2 spsk.kakao
200 g.sukker
2 æg
 
 Fyld:
2 bananer – skal moses
 Æblemos
 Flødeskum (2.5 dl. fløde)
 
 Glasur:
2 spsk.smør
2 spsk.græsk yoghurt eller flødeost naturel
2 spsk.kakao
1 tsk.vanillesukker
 Flormelis efter smag
 
Opskrift:
Kagen:
De 2 bananer moses i en skål. De 100 g. smør smeltes og afkøles. Mel, vanillesukker, natron, bagepulver og kakao blandes i en skål for sig. Det er en god ide at sigte kakaoen, så den ikke klumper. Sukker og æg piskes til det skummer. Bland skiftevis de tørre ingredienser og det smeltede og afkølede smør i sukker- og ægblandingen. Vend til sidst de mosede bananer i. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 40 minutter i forvarmet ovn på 200 grader C. Tjek at kagen er nok med en strikkepind eller lign.

Når kagen er kølet af, skal den flækkes og fyldet kommes i. Det er vigtigt, at kagen er kølet godt af, inden fyldet kommes i, da flødeskummet ellers kan smelte.

Til sidst blandes ingredienserne til glasuren og fordeles i et jævnt lag.

Tips:

Kagen kan laves i god til inden brug, og hvis man vil vente med at lægge kagen sammen til lige inden brug (af praktiske årsager f.eks. med plads i køleskabet) kan både fyldet og glasuren laves klar på forhånd og stilles i køleskabet.

Hvis det ikke lykkes at få spist hele kagen i første omgang, så fortvivl ikke. Kagen tager på ingen måde skade af at stå en dag eller to i køleskabet!





karakterer:
Opskriften er vist 16005 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu