Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød Oprindelsesland : Norge Indsendt af : symons Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør mel og øl til en jævning og bring det i kog under omrøring, kom mælk i lidt efter lidt og kog det godt igennem, smag til med sukker.
ristede rugbrødstern: Rugbrød skæres i små tern blandes med sukker og brunes i lidt smør. Øllebrøden serveres varm med de ristede rugbrødstern og evt. en klat flødeskum. |
|
Opskriften er vist 104646 gange,
og udskrevet 1543 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.7 (166 stemmer) |
|
Kommentarer Anne Nielsen - 2023-05-07 17:27:15 Har fået norsk øllebrød i min barndom. Kunne absolut ikke fordrage det. Så hellere almindelig øllebrød, som tilgengæld er lækkert 😀 Jytte Heiberg - 2022-12-21 17:39:10 Jeg mindes mine år i børnehaven først i tresserne. Vi børn elskede det 👍 Hanne Aasen - 2020-11-11 17:39:10 Det var ikke sagogryn i den mora mi brukte å lage Hanne Aasen - 2020-10-03 20:07:56 Det var ikke sagt i den min mor lavet. Vagn J.Ehlers - 2020-01-27 21:12:28 Jeg fik det på sømandshjemmet i Esbjerg for ca 70 år vi var helt vilde med det , men har ikke kunnet finde opskriften jeg tror der var sago gryn i også sukker ristede rugbrøds terninger til, kan det passe at der var sago gryn i Jan E. Sørensen - 2019-09-26 08:51:09 I Norge havde man ikke mørkt rugbrød i min barndom, så man brugte noget lyst maltbrød der minder om lyst rugbrød. Smagen var derfor markant anderledes end den danske udgave Elisabeth - 2018-12-20 12:38:15 I mit barndomshjem blev retten serveret med 'rugbrødstoppe': revet rugbrød vendt på panden med smør og sukker - massen blev presset godt sammen i små cylinderformede moccakopper og vendt hele ud Annie - 2017-11-11 15:37:07 Norsk Øllebrød hørte til min barndoms søde retter. Jeg kom til at tænke på den i dag og kunne heldigvis finde en opskrift......Min mor lavede den so forret, og nu er hun flyttet på plejehjem så jeg vil lave den til hende.... Kirsten - 2016-10-09 09:27:25 Super lækker øllebrød, elskede det som barn og elsker det stadig ;) Tulle - 2015-02-05 21:05:17 Tak,- lige den opskrift jeg ledte efter, meget sød og velsmagende, og sikkert ikke en vi skal tale med ernæringseksperter om, og ej heller ikke fløjelsgrød som er med i denne uge. Begge fra en anden tid hvor alt var anderledes med hårdt arbejde og et ikke behov/bevisthed om vægt/ernærings problemer.----- F L - 2014-11-07 16:40:10 Ikke så ringe den skal prøves igen. Ib - 2008-09-23 17:55:22 Fik den altid til min fødselsdag, og syntes det var alle tiders, men i dag er den tilsyneladende ikke så udbret mere, det er jo en gammel ret. Bent - 2008-03-27 12:33:26 Denne ret skal faktisk være temmelig sød, det kan godt være at smag har ændret sig over årene men oprindelig er retten meget sød. Bemærk at marg.(smør) skal med i jævningen - er glemt i denne opskrift! Yogi - 2007-11-15 02:30:17 Der er alt for meget sukker i opskriften. Start hellere med 50 gr. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne