Matza - matzoth (usyret brød)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Påske Indsendt : Red : |
|
|
Bland mel, smør og fløde. Ælt til det er blandet.
Pres det ud på en bageplade og bag ved ca 230 grader C i et kvarter eller til det er let gyldent. Tips: Usyret brød har sin oprindelse fra dengang Gud førte israelitterne ud af Egypten. De havde så travlt med at komme afsted, at de ikke tog sig tid til at lade brødet hæve, derfor benævnes det usyret (eller uhævet) brød. Da ordren til afrejse blev givet, pakkede de hurtigt den ubagte brøddej i deres rygsække, og begav sig tværs over ørkenen. Ørkenheden bagte brødet til flade Matzah. Faktisk kan alle Kosher brødopskrifter bruges, så længe du ikke tillader dejen at hæve. Man kan købe usyret brød i mange butikker i dag, det kaldes matzah, matso, matzos eller (flertal) matzoth. |
|
Opskriften er vist 34256 gange,
og udskrevet 603 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Maj-Britt Bareket - 2012-04-02 08:46:15 Lyder godt, men fløde og smør er ikke ingredienser, der bliver brugt i "jødisk" brød. Man blander nemlig ikke mælkeprodukter med kødprodukter. Er der mælkeprodukter i brødet, kan det ikke spises til kød. Ægte Mazta er lavet af mel, vand og salt og ikke andet. jørn christensen - 2010-05-29 11:58:25 ...selvfølgelig kunne isralitterne ikke få brødet til at hæve al den stund de ikke havde noget gær. anonym - 2009-04-18 09:16:59 Vi har lavet brødene på en pande, over bål. Det blev meget vellykket, og er vel også meget autentisk. . - 2005-01-01 01:01:01 ..da de flygtede fra egypten! Mig. - 2005-01-01 01:01:01 brødet kommer fra egypten & det var Israelitterne der lavede det! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kaldes vist også for simler, lumper og fladkager |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne