Laksespinattærte
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen smuldres sammen. Står koldt ca. 30 minutter.
Rulles ud, og lægges i en tærteform ca. 27 cm. diameter Bunden skal ikke forbages. Spinaten vrides, og lægges i bunden af tærten. Strø med salt, peber og citronsaft. Laks i små tern lægges i tærten, kom lidt mere citronsaft over. Æg, piskefløde og hytteost piskes og hældes over. Bages ved 200 grader C alm. ovn i 40-45 minutter. Tips: Du kan med held bruge filo-dej i stedet for dejen, hvis du er ude efter nemmere og mere fedtfattig udgave. |
|
Opskriften er vist 243940 gange,
og udskrevet 8601 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (58 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-08-22 23:04:14 22/8-13 Brugte styr i stedet for hytteost - bliver lidt for syrlig Nanna - 2013-01-14 17:17:53 Jeg har med stor succes puttet grofthakkede valnødder i tærten, da jeg selv godt kan lide, der også er lidt "sprødt" i den slags. mig - 2012-05-04 17:58:59 Rigtig lækker opskrift, hytteosten giver det et ekstra pift... Jensen - 2012-03-03 17:37:19 Jeg smed lige et par Tigerrejer blandt laksen, og dryssede lidt reven cheddar ost på toppen, Super. Michelle - 2012-01-09 22:29:01 Super lækker opskrift! Jeg valgte at lave en lidt mere fedtfattig version og brugte fromage frais 0,3% i stedet for hytteosten, samt 8% madlavningsfløde i stedet for 38% piskefløde, og resultatet blev fantastisk - næste gang vil jeg forsøge mig med bare at bruge mælk, da det er det jeg bruger i alle andre tærter. Tærten skulle have ca. 55 minutter i ovnen ved 200 grader, men det skyldes nok de lidt ændrede ingredienser. Virkelig nem og super duper lækker tærte! Kokkepigen1 - 2010-08-05 10:06:32 Lavede den fra bunden af. Sikke en lækker madtærte. Den var et kæmpe hit i min familie;-D trine - 2009-10-29 11:20:27 tærtedej kan købes færdig lige til at pakke ud, og lægges i tærteformen, super nemt Benny H - 2009-02-05 17:46:10 mmmm.... det smager jo dejligt. brugte bare hakket svinekød i stedet for laks.. julie - 2008-09-03 14:39:37 fantastisk god, især med en stærk ost i skiver oven på, evt. konning guld Gunhild - 2008-07-29 19:25:16 Jeg har brugt en butterdej i stedet for den dej som er beskrevet, men fyldet har jeg brugt lige efter opskriften, og det var bare super . |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne