Laksespinattærte

Laksespinattærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Laksespinattærte, billede 4 Laksespinattærte, billede 1 Laksespinattærte, billede 2 Laksespinattærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  DEJ:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Hytteost. 20+
   
  FYLD:
600 gram Helbladet spinat, frost
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Hytteost. 20+
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
Opskrift:
Dejen smuldres sammen. Står koldt ca. 30 minutter.

Rulles ud, og lægges i en tærteform ca. 27 cm. diameter

Bunden skal ikke forbages.

Spinaten vrides, og lægges i bunden af tærten. Strø med salt, peber og citronsaft. Laks i små tern lægges i tærten, kom lidt mere citronsaft over. Æg, piskefløde og hytteost piskes og hældes over.

Bages ved 200 grader C alm. ovn i 40-45 minutter.

Tips:

Du kan med held bruge filo-dej i stedet for dejen, hvis du er ude efter nemmere og mere fedtfattig udgave.





karakterer:
Opskriften er vist 243940 gange,
og udskrevet 8601 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12601 (3000 kcal)
KJ pr. Pers. 3150 (750 kcal)
Vægt ialt 1875 gram
Vægt pr. Pers. 468 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 672 KJ (160 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-22 23:04:14
22/8-13 Brugte styr i stedet for hytteost - bliver lidt for syrlig

  -   2013-01-14 17:17:53
Jeg har med stor succes puttet grofthakkede valnødder i tærten, da jeg selv godt kan lide, der også er lidt "sprødt" i den slags.

  -   2012-05-04 17:58:59
Rigtig lækker opskrift, hytteosten giver det et ekstra pift...

  -   2012-03-03 17:37:19
Jeg smed lige et par Tigerrejer blandt laksen, og dryssede lidt reven cheddar ost på toppen, Super.

  -   2012-01-09 22:29:01
Super lækker opskrift! Jeg valgte at lave en lidt mere fedtfattig version og brugte fromage frais 0,3% i stedet for hytteosten, samt 8% madlavningsfløde i stedet for 38% piskefløde, og resultatet blev fantastisk - næste gang vil jeg forsøge mig med bare at bruge mælk, da det er det jeg bruger i alle andre tærter. Tærten skulle have ca. 55 minutter i ovnen ved 200 grader, men det skyldes nok de lidt ændrede ingredienser. Virkelig nem og super duper lækker tærte!

  -   2010-08-05 10:06:32
Lavede den fra bunden af. Sikke en lækker madtærte. Den var et kæmpe hit i min familie;-D

  -   2009-10-29 11:20:27
tærtedej kan købes færdig lige til at pakke ud, og lægges i tærteformen, super nemt

  -   2009-02-05 17:46:10
mmmm.... det smager jo dejligt. brugte bare hakket svinekød i stedet for laks..

  -   2008-09-03 14:39:37
fantastisk god, især med en stærk ost i skiver oven på, evt. konning guld

  -   2008-07-29 19:25:16
Jeg har brugt en butterdej i stedet for den dej som er beskrevet, men fyldet har jeg brugt lige efter opskriften, og det var bare super .