|
600 |
gram |
Oksekød, hakket ca. 10% fedt600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
|
3 |
stilke |
Bladselleri3 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
|
5 |
|
Enebær, hele5 Enebær, hele
|
2 |
tsk. |
Danablu 50+2 tsk. Danablu 50+
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
|
|
Stegning:
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
250 |
gram |
Champignoner, renset vægt250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
1 |
|
Løg, pillet vægt1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
|
lidt |
Timian, frisk lidt Timian, frisk
|
4 |
dl. |
Bouillonterning4 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Hvedemel1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
|
|
Kulør Kulør
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Salat:
|
2 |
|
Æbler2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt
1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
|
1 |
spsk. |
Citronsaft, friskpresset1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
5 |
spsk. |
Tyttebærsyltetøj5 spsk. Tyttebærsyltetøj
|
|
|
|
| |
Ælt kødet med fintsnittet bladselleri, knuste enebær og danablu og form fire store bøffer.
Drys bøfferne med peber og brun dem på begge sider i fedtstof på en pande.
Skru ned for blusset og lad dem stege færdige, som de nu ønskes.
Drys med salt efter stegningen og hold bøfferne varme.
Sauce:
Svits skivede champignoner og hakket løg på panden, drys mel over og spæd med bouillon og fløde - kog saucen igennem og juster med kulør, salt og peber.
Salat:
Skær æblerne i små terninger, dryp dem med citronsaft og vend dem i syltetøj.
Tilbehør:
God, hjemmelavet kartoffelmos.
|