Grundopskrift til æggekage
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 35 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg, Mælk, Mel, salt og peber røres sammen i skål.
Margarine brunes i stor høj pande (brug evt. fedtstof fra stegt tilbehør) Æggemassen røres kraftigt påny, og hældes umiddelbart efter gennem en sigte over på pande. Med en spartel skrabes den stivnede æggemasse fra kan og bund til næsten al æggemassen er stivnet, så få den lov til at stå ca 5. minutter til med fyldet. Tilbehør lægges på æggekagen 5. min. før den er færdig. Evt. hakket purløg drysses over æggekagen inden servering. Serveres fra panden, med groft rugbrød til. Tips: Tilbehør til at lægge på æggekagen: F.eks. stegte pølseskiver stegte skinketerninger stegt røget medister i tern stegte tomatskiver stegte baconskiver osv. |
|
Opskriften er vist 1165360 gange,
og udskrevet 11940 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (379 stemmer) |
|
Kommentarer Frederik - 2019-03-19 12:18:40 For meget mel efter min opfattelse, gummi agtig og kedelig. Jørgen - 2019-01-04 20:16:26 Der hører stegt flæsk ( røget spæk ) ti og evt bacon det med tomater er et påfund Men ellers god æggekage Isabell Damø - 2018-05-01 18:03:03 Der er en god huskeregel der hedder "vådt i tørt" når man feks skal piske æg sammen med mel, for så undgår man klumper i æggemassen. Man skal bare starte med to-tre æg i melet. Så pisker man til klumperne er væk og tilsætter resten af æggene derefter. Så behøver man heller ikke sigte massen før man steger. Susanne Lindbäck - 2018-04-16 17:01:13 Skit dålig översättning till svenska!! anonym - 2017-07-15 16:40:23 Af erfaring bager jeg altid min æggekagen inde i ovnen i en halv time på 200 c hilsen Karina. TOM - 2017-01-25 09:53:49 Ja æggekage smager godt Lars s-h - 2016-08-11 14:18:38 Der skal bruges Marizenamel da hvedemel ikke bliver opløst ved den lave varmebehandling ,der må ikke røres i æggekagen når den er helt på panden ,den skal rystes med blide bevægelser ,den er færdig når den begynder at slippe panden og bunden er sprød .😍 Linda - 2015-04-14 16:57:52 Smagte rigtig godt..Ungerne elskede den..Den var ret klumpet pga melet inden den kom på panden..Det færdige resultat var dog godt.. anonym - 2014-12-19 21:09:47 alt for sværd at lave har prøvet med både halv æg og høj og lav varme, bliver sort hver gang majs - 2014-07-07 19:01:23 Rigtig god, men for meget mælk Hans Møller - 2013-04-29 12:21:10 Skift purløgen ud med ramsløgblade. anonym - 2013-04-06 14:47:07 Hej med jer:) Sort i bunden? =for kraftig varme og muligvis glemt fedststof på panden. Skru ned for blusset, når der er røg! Det tager lidt tid at lave æggekage ordenligt. Min er aldrig blevet sort og æggekage er i vores hjem en ugentlig opskrift. Jeg har hele mit liv fået æggekage fra panden og syntes den med ovnen er en snyde metode som ikke giver samme resultat. Mere som æggestandene. Omelet er en helt anden metode og en omelet skal heller ikke gennembages på samme måde som æggekage. Hvilket vi forresten skal have i aften herhjemme. Af egen opskrift. Ingen grund til at gøre det sværre end det er:) anonym - 2012-04-23 09:09:39 En æggekage skal da bages i ovnen ellers er det da en omelet.... anonym - 2011-12-14 19:34:37 Savner også bageanvisninger ! Som sædvanlig en kikset æggekage som resultat, sort i bunden og ikke færdig i toppen :-( Selvom jeg tog min store stegepande og kun skulle lave æggekage til 2 pers. var panden næsten ikke stor nok :-o Hvor meget varme skal der til ca ?? cl - 2011-10-22 20:00:43 Min ryger os ret meget så er spændt på om den er totalt sort eller hvad der i hvert fald røg i hele hytten hehe louise - 2011-07-18 13:00:36 hvor lang tid skal den ha i ovnen? Wup - 2011-03-13 19:40:28 Lea og Mark i ringer bare efter en Pizza, det er helt iorden of prøve tænke selv. Gav æg + mel + mælk en ordentlig lufttur med piskeren, efter at have brunet bacon og pølser, samt en skinkerest, hældte jeg dejen på og lod den stå til der var kommet en god kant på hvorefter jeg fordelte alt bacon/skinke og pølsestykkerne og lod den stå, næsten dækket med et stort låg på varmegrad 3 i ca 12-15 min derefter slog jeg den lidt ned med palleten og lavede huller så dejen kunne synke lidt, vendte den efter ca 20-25 min og gav den 3-5min. på varme 7 Fik et ordentlig drys friskklippet purløg over. Lækreste æggekage jeg nogensinde har fået. Velbekommen :) Mark - 2011-01-25 18:28:23 Hobby? Det er jo umuligt at læse hvad der står. ME - 2010-08-23 20:01:08 lol Lea få dig en hobby 8) lea - 2010-08-17 17:43:58 det er svært at læse sig frem til hvad man skal gøre, når der både er stavefejl og forkert sætningsopbygning. Helle - 2010-03-19 17:17:53 Ganske enkel og ligetil,mange tak! anonym - 2009-05-17 10:44:57 prøv at piske æggehviden stiv og derefter blande det med resten det giver en mere luftig æggekage christian thuesen - 2009-03-18 16:33:26 hvor lang tid tager det ca. at lave? Per og Liz - 2009-03-17 18:39:25 Ih Ove du har helt ret, kun fantasien sætter grænser! Mig og min mand per lavede det med store rejer i hvidløg og blæksprutte ringe vi fandt i fryseren! Og det var skøn, vi stegte det hele i morgan som vi plejer det sætter spilop på sagerne ;) Lisa - 2009-02-23 15:25:07 Man kan vende æggekagen, når æggemassen er næsten stivnet, den skal bare ikke have så lang tid på den anden side, så er man sikker på at den er gennembagt. Brug et stort fad eller låg til at vende med, og lad den glide forsigtigt tilbage på panden. Conny - 2009-02-20 20:44:40 Jeg synes at 12 æg til 4 prs. er alt for meget, fordi der også er en masse tilbehør til. Jeg bruger kun max. 9 æg. mig - 2008-10-12 18:11:06 'det kommer til at smage godt det her' mmmmhhh vor det smager anonym - 2008-04-07 16:08:21 Rigtig lækker æggekage som jeg bestemt skal lave igen :-) anonym - 2008-03-13 14:53:45 Savner lidt flere bageanvisninger, f.eks. hvor meget varme den skal have på panden og hvor længe den skal være der... Min blev sort i bunden.. men kan se at jeg er den eneste det er sket for så nok bare mig.. men også min første æggekage Per - 2007-07-15 13:36:39 Start med at stege baconen på panden, så sparer du en smugle fedtstof, og tomaterne mener jeg ikke skal steges inden de lægges på æggekagen. Ove - 2007-05-26 07:11:12 tilbehør: kan også værre rejer,tun kun fantasien sætter grænser Peter LP - 2007-02-01 14:24:51 Prøv eventuelt at dele kagen op og lave 2 kager istedet, det er meget nemmere og smager mindst ligeså godt. Også lækkert med fetaost og/eller ærter & majs i æggekagen. Kirstine Larsen - 2005-01-01 01:01:01 Kan evt. bages i ovnfastfad, for at få mere gennembagt resultat :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne