Æggetærte med tomatsalat

Æggetærte med tomatsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtefyld:
2 rødløg
250 g.broccoli
100 g.røget stegeflæsk
5 æg
1 dl.letmælk
50 g.Emmentaler 45+
200 g.hytteost 20+
 friskkværnet peber
 
 Tomatsalat:
6 tomater
2 løg
1 spsk.rødvinseddike
3 spsk.olivenolie
 salt
 friskkværnet peber
1 tsk.tørret oregano
 
Opskrift:
Løgene pilles og skæres i både. Broccolien deles i mindre buketter, stokken skæres i tern. Løg og broccoli dampes 5 min i letsaltet vand. Afdryppes i en sigte. Baconen skæres i tern, ca. 1 x 1 cm, det meste af fedtet skæres fra. Baconternene svitses ca. 5 min på en pande. Æg, mælk, revet ost og hytteost piskes sammen. En tærteform smøres og løg, broccoli og bacon fordeles herí. Æggeblandingen hældes over. Stilles i forvarmet ovn ( 200 º ) på midterste rille i 35 - 40 min. Marinade til tomatsalaten røres af eddike, olie, salt og peber (og evt. knust hvidløg). Tomaterne skæres i tynde skiver, drysses med salt og peber og meget fint hakkede løg strøes over. Tomatsalaten overhældes med marinade. Stilles køligt og trækker mindst 1/2 time før servering. Drys evt. oregano over inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 24000 gange,
og udskrevet 329 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-29 15:40:19
og tærtebunden..?