Vildsvinefilet med grannåle og timian
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinefilet Indsendt : Red : |
|
|
Den afparerede vildsvinefilet brunes af i olivenolie. Krydres med salt og hvid peber. Timian og friske grannåleskud kommes i blenderen og blendes med groft salt.
Den afbrunede filet rulles i krydder-blandingen og indpakkes i svineslør. Bages i ovnen ved 210 grader C, til den er rosa stegt (stegetid ca. 18 minutter, hviletid ca. 18 minutter). Tip: Grannåleskud er bedst i perioden 1-20 maj. Frys dem eventuelt ned til senere brug. Sauce: Skalotteløg, hvidløg og æble skæres i tern og svitses let i olivenolie. Balsamico tilsættes. Derefter tilsættes rødvin og calvados og saucen reduceres lidt. Tilsæt kalveskyen og reducer yderligere. Saucen monteres med koldt smør og smages til med salt og hvid peber. Saucen sigtes. Kartoffelgratin: Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte timbaleforme. Bages i ovn ca. 1 time ved 150 grader C. Kantareltærte: Butterdejen udstikkes med et glas i passende form, således at butterdejsbunden udfylder folieformen. Kantarellerne og løget ristes af i lidt olivenolie, krydres med muskat, salt og hvid peber, hvorefter det afkøles. Æg og fløde piskes let sammen. Kantarellerne lægges på butterdejsbundene og overhældes med æggemassen. Herefter skal de bages i ovn ved 180 grader C i ca. 12 minutter. Yderligere: Sukkerærter, forårsløg, gulerødder, rødløg og grønne bønner skæres i lige store stykker. Dampes møre i vand og smør. Anretning: Retten anrettes med smørdampede grønsager, sauce calvados og kantareltærte. Kartoffelgratinen serveres á part. Tips: Kartoffelgratin og kantareltærte kan eventuel tilsættes spinat og grønne urter. |
|
Opskriften er vist 18011 gange,
og udskrevet 567 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2005-01-01 01:01:01 Grannålene er fra alm rødgran, og det skal være de friske bløde skud. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne