Påskemuffins - Påskekurve

Påskemuffins - Påskekurve, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Påskemuffins - Påskekurve, billede 4 Påskemuffins - Påskekurve, billede 1 Påskemuffins - Påskekurve, billede 2 Påskemuffins - Påskekurve, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
  Flormelis
  Frugtfarve
  Små slikæg:
  Lakridsstænger
   
Opskrift:
Sigt de tørre ingredienser sammen.

Pisk smør og sukker blødt og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt vanillesukker, fintrevet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft.

Rør de tørre ingredienser i dejen sammen med mælken.

Fordel dejen i 12 papirsforme. Bag dem midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter.

Lad kagerne afkøle på en rist.

Pynt kagerne med grøn glasur og små chokoladeæg. Sæt lakridsstænger i kagerne som håndtag.





Beskrivelse:

Påske muffins opskrift - lidt til den søde tand

Leder du efter en god og nem opskrift på kager til påskens mange påskefrokoster? Så finder du her en opskrift på muffins til påske. Du kan med fordel bage kagerne dagen før, så du ikke behøver at stresse i køkkenet samme dag, som gæsterne ankommer.

Fordelen ved muffins er, at de er nemme at tilpasse til enhver anledning, og i forbindelse med påsken vil gul glasur eller frosting være ideelt. Slip fantasien løs og dekorer dine muffins med chokoladeæg, revet chokolade eller krymmel og selvfølgelig frosting eller glasur.

Hvor stammer muffins fra?

Muffins stammer fra Amerika, hvor de i løbet af det 19. århundrede så dagens lys for første gang. Der skulle dog gå yderligere 100 år, før den amerikanske muffin kom til Danmark.

I Danmark forbinder de fleste muffins med sødt bagværk, mens det i Amerika er meget almindeligt at spise muffins til morgenmad - dog i en ikke-sødet udgave. Her bages de eksempelvis med ost og majsmel. Basisdejen for muffins er mere tyk sammenlignet med dejen for cupcakes, som er mere lind.

karakterer:
Opskriften er vist 96403 gange,
og udskrevet 2403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9837 (2342 kcal)
KJ pr. stk. 819 (195 kcal)
Vægt ialt 819 gram
Vægt pr. stk. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1201 KJ (285 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 35.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-06 14:07:44
Jeg lavede dem sidste år og de var bare skønne! Jeg pyntede dem med Haribo lakridsæg.... de blev skide flotte:-)

  -   2010-04-02 20:47:43
de ser sjove ud så må man jo lave dem!

  -   2008-09-26 13:07:37
Mmhh... jeg kan barer ikke få nok de smager rigtigt godt man kan også ligge andet pynt på f.e.k.s wingummi eller karameller Mmhh.....

  -   2008-03-15 13:58:52
rigtig flotte og dejlige. og sjove for mine søskene, de elsker dem..

  -   2008-03-11 09:56:05
måske kunne man bruge en lakris eller karamelstang til hank

  -   2008-01-22 16:29:41
de ser søde og festelige ud så dem må man da prøve :b

  -   2007-06-24 16:20:05
jeg sælger dem i min butik jeg bliver nød til at lave det 5dobbelte og de bliver udsolgt vær dag der er herligt

  -   2007-06-24 16:18:16
jeg har prøvet at bage dem og de er fantastiske

  -   2007-04-07 12:32:19
LÆKKERT !! Lige til børnene på påskefrokost dagen

  -   2007-03-22 16:30:04
I stedet for chokoladeæg har jeg brugt mini M&M