Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Saltdej:
Bland salt og hvedemel sammen. Tilsæt vand og olie, og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm). Oksemørbrad i dej: Lad smørret gyldne i en pande, og brun oksemørbraden i 3 minutter i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i resten af smørret. Fordel de ristede krydderurter over mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg derefter den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen. Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 minutter. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne, og fordel smørklatter hist og her. Bag først oksemørbraden midt i ovnen. tag den ud og hold den varm. Bag dernæst kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen. dejen kan ikke spises. Mørbraden kan serveres kold. Tips: Bagetid for oksemørbrad og kartofler: ca. 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 58985 gange,
og udskrevet 1469 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Henning - 2012-12-02 20:15:27 Virkelig lækkert og mørt kød. Kan ikke ligge genkende til kommentaren med at kødet blir for salt.. Per - 2011-04-22 15:25:38 Hvis du lægger krydderurterne på saltdejen, så vil de lægge øverst når du lægger saltdejen på samlingen. Tiden er i overkanten, 20 minutter passer nok bedre da saltdejen holder på varmen, så den faktisk stager videre mens den hviler. Kartoflerne derimod skal have mere end de 25 minutter. Kenny - 2010-01-03 01:32:27 kødet dejligt mørt, nemt at tykke, er saftigt dog er kødet for salt (pga. saltdejen), så jeg anbefale at smide mindre salt i saltdejen (dog ved jeg ikke hvilken effekt det vil have på dejen) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne