Saltindbagt oksemørbrad
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Midterstykket af oksemørbradenpudses af for evt. sener og brunes ved høj varme i olie på en pande på alle sider og lægges i et ovnfast fad og krydres med peber (ikke salt).
Timian hakkes og fordeles over mørbraden. Saltdej: Salt, hvedemel og æggehvide blandes til en sammenhængende ikke tynd masse. Saltdejen fordeles over oksemørbraden og trykkes lidt fast, der må ikke være huller i dejen Bages midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Hviler 25 min. bagefter. Dejen kan ikke spises, så skær den fri fra mørbraden inden servering. Tips: På billedet har vi serveret oksemørbraden med bagekartoffel, bønnesaute samt varm peberfrugtsalat. Centrumstemperatur: 52-54 rød 55-58 medium 59-62 gennemstegt |
|
Opskriften er vist 156494 gange,
og udskrevet 4580 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (101 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2020-12-31 11:31:56 Der skal ikke saltdej under mørbraden, men ellers skal den være dækket helt til anonym - 2020-12-31 10:25:58 Skal dejen hele vejen rundt?? Karin - 2017-01-01 20:46:24 Nøj hvor var det godt 😋 Steg den til den er 53 grader og lad den så hvile, så er kødet perfekt!! Stort 5-tal fra mig. Rune Hildebrandt - 2014-09-25 09:31:19 Så lækkert, kan også bruges med svinemørbrad..... Brug 150 går salt ... Så går det ikke galt MARL - 2014-01-18 00:04:37 skal stegetiden være længere hvis mørbradden er større? D - 2013-12-29 12:53:25 til jakob k - Så springer du kødet og "ødelægger" et godt stykke kød :( jakob k - 2013-12-28 22:05:16 er der nogle der har erfaringer med at lave den klar og lad den stå 3-4 timer før den bliver stegt???? så man ikke lige skal stå og pakke den ind inde i middagen!! svar gerne hurtigt tak! sus - 2011-01-29 14:52:37 Simpelthen bare perfekt. Cat - 2010-12-31 15:45:35 Fantastisk opskrift...kødet bliver så lækkert... Sikkert hit af flere omgange hos os og vore gæster :) Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Skøn gæstmiddag - slår aldrig fejl anne - 2005-01-01 01:01:01 Den bedste spise som kan serveres til gæster gitte - 2005-01-01 01:01:01 det smager bare himmelsk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne