Saltindbagt knoldselleri med røget tobis
Hovedingrediens : Rodfrugter - Selleri Indsendt : Red : |
|
|
Selleri ordnes, toppen skæres fra (de spæde blade og ca. 2 stilke gemmes).
Mel, salt og vand vendes sammen til at massen er glat, ikke klistret men stadig sammenhængende.
Dejen rulles ud og pakkes tæt omkring knolden - bages derefter i ovnen ved 160ºC i ca. 45 min.
Hoved og hale skæres fra fiskene og resten hakkes groft. Ligeledes hakkes olivenerne. Riv skallen fint af citronen og pres saften. Snit toppene og bladene fint og vend sammen med ovenstående i en skål. (gem ca. 1/2 af saften til den frosne fløde) Pluk brødet fint og udblød det let i rapsolie. Vend brødet sammen med resten og smag til med salt, peber og sukker. Fløden smages til med citronsaften, salt og peber. Piskes let og fryses. Lakridsen koges ud i vandet - tilsæt eddiken og kog 1/2 ind. Smag til med sukker og sigt evt. lakridsrester fra. Ved servering: Frigør sellerien fra saltdejen og del det i 1/4. Læg en skefuld af kompotten på tallerkenen og placer selleri stykket herved. I den anden side lægges en skefuld af den frosne fløde. Lakridsvinaigretten serveres i en skål ved siden eller i små pipetter. |
|
Opskriften er vist 14790 gange,
og udskrevet 168 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne