Saltindbagt knoldselleri med røget tobis

Saltindbagt knoldselleri med røget tobis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rodfrugter - Selleri

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 knoldselleri med top
150 g.hvedemel
150 g.salt
 
2 stk.røget Tobis (el. anden røget fisk)
6 stk.røde mammut oliven uden sten
0.5 citron
 Selleri toppen
1 skivedaggammelt brød
 lidtraps olie
 Salt
 peber
 sukker
 
1 dl.fløde
 lidtcitronsaft
 salt
 peber
 
6 stk."ren" lakrids pastiller (fås på apoteket)
0.5 dl.Vand
0.5 dl.Hvidvinseddike
 Rørsukker
 
Opskrift:
Selleri ordnes, toppen skæres fra (de spæde blade og ca. 2 stilke gemmes). Mel, salt og vand vendes sammen til at massen er glat, ikke klistret men stadig sammenhængende. Dejen rulles ud og pakkes tæt omkring knolden - bages derefter i ovnen ved 160ºC i ca. 45 min.


Hoved og hale skæres fra fiskene og resten hakkes groft. Ligeledes hakkes olivenerne. Riv skallen fint af citronen og pres saften. Snit toppene og bladene fint og vend sammen med ovenstående i en skål. (gem ca. 1/2 af saften til den frosne fløde) Pluk brødet fint og udblød det let i rapsolie. Vend brødet sammen med resten og smag til med salt, peber og sukker.


Fløden smages til med citronsaften, salt og peber. Piskes let og fryses.


Lakridsen koges ud i vandet - tilsæt eddiken og kog 1/2 ind. Smag til med sukker og sigt evt. lakridsrester fra.

Ved servering:
Frigør sellerien fra saltdejen og del det i 1/4. Læg en skefuld af kompotten på tallerkenen og placer selleri stykket herved. I den anden side lægges en skefuld af den frosne fløde. Lakridsvinaigretten serveres i en skål ved siden eller i små pipetter.





karakterer:
Opskriften er vist 14790 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu