Saltindbagt torsk med Wasabisauce
Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk Indsendt : |
|
|
Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande. Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen). Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket. Bag den midt i ovnen. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.
Wasabisauce: Kom først vand og clerefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen. Smelt smørret i en tykbundet grycle ved kraftig varme, men uden at det bruner. Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og uncler låg i ca. 5 min. Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge. Ved serveringen: Slå "saltlaget" løs og løft det af tosken. Fjern skindet. Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad. Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet. |
|
Opskriften er vist 9310 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer baben - 2008-01-19 12:37:11 Hvor lang tid skal 3 kg torsk have i ovnen og hvor mange grader?? Hanne B - 2007-02-26 22:22:15 Fantastisk god smag, bedre end den kogte torsk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne