Lakseruller med safransovs

Lakseruller med safransovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiver skråtskåret fersk laksefilet à ca. 100 g. (ca. 10x15 cm)
200 g.Savoykål eller kinakål
 
 Fiskefars:
400 g.torske- eller sejfilet
1 lille løg
3 spsk.majsstivelse
1 æg
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.hvid peber
1.25 dl.letmælk
 
 Safransovs med valnødder:
50 g.valnødder
2 skalotteløg
15 g.smør safran
 salt
 peber
2 dl.hvidvin
2 dl.fiskebouillon
2 dl.kaffefløde 9%
2 spsk.hvedemel
 
 Tilbehør:
4 dl.ris
400 g.fine ærter (frosne)
 
Opskrift:
Giv savoykålbladene (eller kinakålbladene) et opkog i letsaltet vand, afkøl dem, og læg dem oven på lakseskiverne. Lav fiskefarsen ved at skære fiskefileten i mindre stykker, og skær løget i kvarte. Blend fisk og løg kortvarigt i en blender eller foodprocessor, til kødet er findelt. Tilsæt majsstivelse, æg, salt og hvid peber, og blend videre, mens mælken hældes i, til konsistensen er passende. Læg farsen som en “pølse” på lakseskiverne med Savoykål. Rul lakseskiverne sammen om fiskefarsen, pak dem ind i bagepapir, og læg pakkerne i et ildfast fad. Hæld vand i bradepanden, og stil fadet i vandbad i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter. Kog risene efter anvisning på pakningen. Lav imens sovsen ved at hakke valnødderne groft. Hak løgene fint, og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt valnødder, knust safran, hvidvin og fiskebouillon, og lad sovsen koge igennem. Rør en jævning af fløde og hvedemel, og hæld jævningen i sovsen. Kog sovsen nogle minutter, og smag til med salt og peber. Kog ærterne efter anvisning på pakningen. Skær fiskerullerne i tykke skiver på ca. 3 cm, og servér sovsen, ærter og ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 9195 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu