Boller med havregryn og solsikkekerner

Boller med havregryn og solsikkekerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Boller med havregryn og solsikkekerner, billede 4 Boller med havregryn og solsikkekerner, billede 1 Boller med havregryn og solsikkekerner, billede 2 Boller med havregryn og solsikkekerner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Gær, frisk
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
100 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Rør gæren sammen med salt sukker og vand og tilsæt derefter olien. nu røres resten af ingredienserne gradvist i og dejen, der skal være klistret røres godt igennem. Dejen sættes til at hæve køligt i min 10 timer.

tænd ovnen på 250-300 grader C. alm. ovn og klat nu dejen op på pladen med en ske dyppet i vand og bag bollerne i 10-12 minutter.

Tips:

Disse boller er lækre både som morgenmad og til frokost med salat og pålæg i.





karakterer:
Opskriften er vist 265909 gange,
og udskrevet 6304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12196 (2903 kcal)
KJ pr. stk. 609 (145 kcal)
Vægt ialt 1195 gram
Vægt pr. stk. 59 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1020 KJ (243 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 34.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-07-05 10:09:26
Kan man bruge tørgær i stedet for frisk?

  -   2015-03-28 09:40:00
Der skal nok lidt mere mel i, men de er gode alligevel

  -   2014-03-28 20:00:08
Har bagt dem mange gange som morgenboller i weekenden. Super gode. Jeg tilsætter dog 100 g havregryn istedet for 75 g . Så fladere bollerne ikke så meget ud på pladen.

  -   2013-07-19 20:30:57
Wow de er simpelthen super gode. Biksede dejen sammen efter morgenmaden og har de lækreste boller klar til aftenskaffen:-)

  -   2013-01-02 20:06:57
Til "AMALIE" og "mig"- Det kaldes langtidshævnigng......

  -   2012-06-18 18:09:06
Højere ja - vent med at ligge dem på bagepladen til de skal bages, ikke noget med 10 min. før men lige før " løft "dem lidt med skeerne lige før de kommes i ovnen, så bliver de lidt højere, men runde er nok ikke let med en så forholdsmæssig våd dej. God fornøjelse.

  -   2012-05-02 11:37:45
Bollerne har en fantastisk struktur og god smag - men de bliver så flade. Er der nogen gode råd til hvordan man kan få dem mere høje og runde??

  -   2012-04-24 19:08:38
Fantalastiske boller. de smaager!! Yndlings boller :-*

  -   2012-04-11 18:54:03
"mig" de skal hæve 10 timer, fordi de er gode at røre sammen mens man laver aftensmad, og så bage, mens man bader næste morgen. Det er en meget våd dej, og det skal den være, det er ikke en man skal have fingrene ned i :-D

  -   2012-01-23 14:30:25
Super nemme og gode. Man kan have dejen stående i køleskabet i op til 4 dage og bage en lille portion boller hver dag, så man altid har nybagte boller.

  -   2011-12-07 17:06:54
de ser supergode ud - dem prøver jeg... Jeg har dog skiftet durummel ud med grahamsmel og solsikkekerner ud med hørfrø (kun fordi jeg ikke havde det i skabet) og så vælger jeg at bruge 50g gær, da jeg ikke vil vente på at de bliver færdige, så de får kun lov til at hæve en time i køleskabet... Så nu bliver det spændende at se hvordan det går... jeg glæder mig i hvert fald...

  -   2011-10-06 19:02:07
Ville man kunne lave dem kun med hvedemel?

  -   2011-09-19 13:13:19
Altså da jeg havde tilsat alt var dejen stadig flydende!! som en tyk grød. endte med at putte ca. 200 g ekstra hvedemel i.

  -   2011-08-09 17:26:39
Rigtig lækre! Brugte 50 g. gær, lod dem hæve en god time i køleskab, også grahamsmel istedet for durum. rigtig gode

  -   2011-08-02 10:57:06
Vildt nemme at lave, og smart at man selv kan ændre antal oppe i toppen! Selvom man putter mere gær i, kan man stadig bare stille dejen i køleskabet, hvis man ikke lige har tid til at bage dem med det samme. De nemmeste boller, er de ;)

  -   2011-07-13 16:12:08
10 TIMER!!! hvorfor ikke bare komme noget mere gær i det er alt for lang tid!

  -   2011-03-09 14:31:29
Min kusine og jeg lavede bollerne. Havde dog ikke tålmodighed til 10 timer, så de fik 10 min ;) mums.

  -   2010-11-07 09:43:25
Fantastiske boller. Har bagt dem mange gange - altid med tilfredse gæster. Har også givet færdigrørt dej i værtindegave, så værtinden kan få friskbagt boller dagen derpå;0)

  -   2010-08-03 19:44:14
Super gode boller - har dog brugt henholdsvis 150 gr grahamsmel, 150 gr hvedemel og 150 gr fuldkornsmel.. Samt tilsat lidt hørfrø. Super lækre og nemme boller !

  -   2010-07-23 12:26:32
Super gode boller! Man kan også bruge hvid hvede istedet for durummel hvis man ikk lige har det :)

  -   2010-04-24 14:26:51
De boller er bare super gode. Jeg er ikke den store bager, men disse boller tager kegler. Det tager ingen tid at lave dejen og de bliver FANTASTISKE, du snyder dig selv, ved ikke at prøve denne opskrift.

  -   2010-01-24 19:48:33
årh de er bar sprøde og gode. mine er nok godt lidt våde inde i, og har ellers givet dem langt over tid.. men de smager stadig godt. har jeres også lidt fugtige inde i? har udskiftet durummel med rugmel, og solsikkekernerne med 5 korns blanding og græskarkerner. det er altså os bar lækkert.

  -   2010-01-10 12:16:32
Jeg har lige lavet dem. MUMS.. Næste gang laver jeg dem som boller/mini flütes til madpakken. :o)

  -   2010-01-08 15:44:33
Super lækre boller, mine ynglings, specielt fordi at de er så lette at lave. Jeg tilsætter altid hørfrø. Hvis ikke man laver alle bollerne med det samme, kan man sagtens lade retsen af dejen så i køleskabet en dag eller 2 - så har man friskbagte boller flere dage i træk. Lav dem lidt større/højere så bliver de endnu bedre...

  -   2009-12-05 18:31:36
skal de stadig hæve så længe hvis man ikke bruger durummel?

  -   2009-09-15 11:21:03
Jeg har bagt dem rigtig mange gange nu - de er virkelig gode - og meget meget lette at lave. Jeg kommer 50 gram gær i og lader dem hæve en time, det passer perfekt. Jeg er begyndt at komme rosiner i, det er ganske fint til dem. Jeg bytter durum ud med rugmel eller grahamsmel

  -   2009-09-15 08:33:29
Verdens bedste og nemmeste boller. Det er bare lækkert at kan servere friskbagte boller til familien i weekenden uden at skulle stå op flere timer før dem. Jeg har prøvet at blande dejen og så bage halvdelen næste morgen og næste halvdel morgen efter, og det kunne man sagtens så længe dejen står i køleskabet. SUPER BOLLER

  -   2009-06-19 11:35:30
Fantastiske boller - superhurtige og lette at røre sammen om aftenen og bage om morgenen, de smager rigtig godt, og så er de sunde! Fremover skal vi da have hjemmebag hver weekend! I øvrigt erstattede jeg durummelet med grahamsmel, og det fungerede også rigtig fint.

  -   2009-04-05 19:35:17
Helt fantastiske. Fulgte opskriften bagte 10 minutter på 300 grafer, så de blev lidt brunere end dem på billederne. Jeg bagte dobbelt dejportion og lavede åbenbart lidt større boller, så jeg fik 30, pasende størrelse.

  -   2009-03-25 22:36:44
Smager glimrende, brugte selv 50 g gær og så hævede dejen blot en halv time inden bagning, smager super :D

  -   2009-02-13 15:14:04
Super lækrer og nemme boller. Er også gode med et par gulerødder i...

  -   2008-03-12 09:12:16
Jeg vil omgående prøve dem idet jeg ved hvor sund havregryn er .Glæder mig til at lave dem.

  -   2007-11-25 11:07:23
Fine brusebadsboller, laver dem dagen før og bager dem mens man er i bad

  -   2007-10-03 11:53:25
10 TIMER?!

  -   2007-03-22 09:35:22
de er rigtig lette at lave og de smager glimrende. Bag dem!

  -   2005-01-01 01:01:01
Til "mig": Hvad er det, der gør at det ikke har noget med boller at gøre?? De ser da fine ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
Øhh... Hvorfor ikke? De ser da helt ok ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor? duer de ikk? - Til mig

  -   2005-01-01 01:01:01
Har intet med boller at gøre....