Hvidvinsdampede rødspætteruller med dild

Hvidvinsdampede rødspætteruller med dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
8 fileter af fladfisk
 
 Fiskefars:
250 g.torske- eller sejfilet
1 bdt.dild
1 lille løg eller 2 skalotteløg
1 spsk.maizena eller hvedemel
1 æg
1 dl.mælk
0.5 tsk.groft salt
 peber fra kværn
 
 Rødspætteruller:
4 dobbelte eller 8 enkelte fileter af fladfisk
 Smør til fadet
1.5-2 dl.hvidvin
0.5 tsk.groft salt
 
 Grøn creme fraiche dressing
2.5 dl.creme fraiche 18%
0.5 bdt.dild
1 knsp.sennepspulver
0.5 tsk.salt
 Limesaft eller citronsaft efter smag
 
Opskrift:
Filetter til rullerne:
Filetér fiskene og læg dem på køl, mens farsen røres.

Fiskefars:
Skær fileterne i mindre stykker og læg den i en food processor eller blender. Skyl dild, fjern de grove stilke og hak det fint. Pil og hak løget. Blend fisk med dild, løg, mel, æg, mælk, salt og peber til det får en lind konsistens. Hold evt. lidt af mælken tilbage til at regulere konsistensen med. Kog eller steg en bolle for at teste om konsistens og krydring er tilpas.

Rødspætteruller:
Smør et ovnfast fad med smør. Hver fiskefilet rulles sammen om sig selv med skindsiden indad til en ”snegl”, som stilles på højkant i fadet. Fyld fiskefarsen ind i midten af ”sneglen” ved hjælp af små skeer eller med sprøjtepose. Den grønne fars må gerne komme til syne. Hæld hvidvinen ved og drys med salt. Bag fiskerullerne ved 200?C i ca. 20 minutter. Hvis fisken begynder at tage farve, dækkes fadet med alu-folio. Fisken er færdig, når kødet har ændret farve fra lys grå til mælkehvid og konsistensen i fisken bliver flaget.

Grøn creme fraiche dressing:
Dilden skylles og hakkes meget fint. Resten af ingredienserne blandes med dilden. Smag til med lime- eller citronsaft.





karakterer:
Opskriften er vist 14713 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu